Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Vijeće ministara BiH danas o izvršenju budžeta za 2016.

Vijeće ministara BiH danas o izvršenju budžeta za 2016.

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2016. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prijelaza, na lokaciji Bratunac – Ljubovija sa Izvještajem o obavljenim pregovorima i Informacija o realizaciji projekta izgradnje novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Bratunac – Ljubovija i okvirni plan aktivnosti.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za period  januar – mart 2017. godine, kao i  Izvještaj o stanju u oblasti sigurnosti hrane u BiH  za 2016. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o odobravanju ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini pod posebnim uvjetima.

Pred državnim ministrima bi se trebala naći i Informacija o uspostavi i razvoju Mreže računovodstvenih podataka poljoprivrednih gazdinstava (FADN) u BiH kao i Informacija o postupcima po žalbama u vezi s naknadom štete za topli obrok, prijevoz, regres i odvojeni život sudijama i tužiocima Suda i Tužilaštva BiH.

Autor: Fena 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.