Search
Sunday 16 June 2019
  • :
  • :

Cazinjanin Hasan Keranović – organizovao snimanje izvornih pjesama u Ponjevićima

Da se tradicija očuva od zaborava, dokazuje nam naš zaljubljenik u stare običaje, Cazinjanin Hasan Keranović iz Ponjevića. Naime, Hasan je ovih dana neumorno radio i pripremao novi projekat “Snimanje izvornih pjesama” koje je održano 06.04.2019. u njegovom rodnom zavičaju Ponjevići nedaleko od Cazina.

 

Raditi na očuvanju tradicije i njene vrijednosti, nekad je put težak i trnovit, ali ipak ovaj projekat je uspješno realiziran uz pomoć velikog broja prijatelja i učesnika. Godinama sam sakupljao stare eksponate na razne načine, da bih svoju ljubav prema tradiciji i dokazao, što mnoga djela već o meni govore – kazao nam je za naš portal Hasan Keranović.

Zahvaljujem se i gospodinu savjetniku gradonačelnika Cazina, gospodinu Jusufu Bajrektateviću na njegovoj velikoj podršci mom volonterskom zalaganju i očuvanju tradicije.

Fotografija macanovici.net.

Keranović dalje nastavlja svoju priču – uvijek ću se boriti za spas i očuvanje tradicije koju su nam naši preci u amanet ostavili. Ponosno mogu da kažem da je ovaj moj novi projekat jedan od posebnih događaja koje ću da dugo pamtim – ističe Keranović.

Organizirao sam snimanje izvornih pjesama sa Izvornom grupom “Kumovi” iz moga rodnog kraja Ponjevići, kao i ženske izvorne pjesme sa članicama Udurženja “Koprivna” iz Koprivne. Snimanje je bilo audio tonski, koje je snimao moj prijatelj Richard de Boer iz daleke Holandije. Ponosan sam što je gospodin Richard bio moj gost, gdje je uspješno snimao veliki broj izvornih pjesama, gdje je gospodin Richard de Boer se oduševio sa mojom organizacijom, dočekom i gostoprimstvom – kazao nam je za naš portal macanovici.net  Hasan Keranović.

 

Moram da se zahvalim učesnicima koji su bili na snimanju izvornih pjesama izvornoj grupi “Kumovi” iz mojih Ponjevića, te članicama Udruzenja “Koprivna” iz Koprivne. Bio je to poseban događaj, gdje se mogao na tren osjetiti miris tradicije, običaja, izvornih pjesama

Ovom prilikom želim da se zahvalim vašem portalu na medijskoj podršci Macanovici.net, kao i medijskoj kući RTVUSK-a koja je pažljivo snimala sve kadrove snimanja izvornih pjesama u mojoj organizaciji, u mom rodnom zavičaju Ponjevići ..

Naravno želim se zahvaliti i članicama Udurženja “Koprivna” koje su dale svoj veliki doprinos u realizaciji moga novog projekta. Svakako se zahvaljujem i firmi EMDE iz Gornje Koprivne koja je također dala svoj doprinos, odnosno bila sponzor snimanja izvornih pjesama – kazao je Keranović.

Hvala svima koji su uvijek podržavali moj volonterski rad i način očuvanja tradicije i njene vrijednosti. A Hasan će i dalje da nastavi putem, putem njegovanja i očuvanja tradicije.

〈macanovici.net〉
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.