Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Velika Kladuša: Kod uposlenika škole pronađena droga namjenjena za prodaju

Dana 26.09.2023. godine u poslijepodnevnim satima inspektori Sektora kriminalističke policije i policajci Policijske stanice Vel. Kladuša su u Ulici Zuhdije Žalića kontrolisali putnički automobil mercedes BiH registarskih oznaka sa kojim je upravljao Ć. Z. rođen 1982 godine iz mjesta Mala Kladuša te tom prilikom u vozilu pronašli dvije plastične vrećice sa određenom količinom suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na „marihuanu“, pakovanje nepoznate praškaste materije bjele boje i digitalnu vagu.

Nakon navedenog pronalska pristupilo se pretresanju porodične kuće navedenog lica kao i prostorija u objektu Osnovne škole u Todorovskoj Slapnici gdje je zaposlen. Tom prilikom je kod kuće osumnjičenog pronađena dodatna količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa L“, neutvrđena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „amfetamin“ (speed), jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefon.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti a 41-jednogodišnjak je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalstička obrada zbog osnova sumje da je počinio KD „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ ,saopćeno je iz MUP-a USK.

 

 

 

USKinfo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.