Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Sebija Izetbegović donijela novi pravilnik: Kakvu frizuru moraju imati uposlenici KCUS-a

Sebija Izetbegović donijela novi pravilnik: Kakvu frizuru moraju imati uposlenici KCUS-a?

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, s direktoricom Sebijom Izetbegović na čelu, na svojim zvaničnim internet stranicama objavio je novi Etički poslovni kodeks.

Kako se navodi, Kodeks je u cilju unapređenja stručnog i profesionalnog obavljanja poslova i radnih zadataka, poslovnog i profesionalnog ponašanja, kao i radne discipline.

Kodeks obavezuje sve uposlenike KCUS-a te regulira međusobne odnose uposlenika ove ustanove, govori o lojalnosti, odgovornosti, poslovnoj tajni, pravo na zdrav radni prostor…

Zabranjeno je uzimanje duhana, alkohola i uposlenici se ne smiju drogirati za vrijeme obavljanja poslova i radnih sastanaka. Zdravstveni radnici na KCUS-a od sada imaju i tačno definiran način telefonske komunikacije.

– Na poziv odgovoriti nakon dva-tri zvonjenja, izgovoriti riječi pozdrava i naziva organizacione jedinice zdravstvene ustanove. Postaviti pitanje “Na koji način mogu da vam pomognem” – navodi se u Kodeksu.

Upozoreno je i na to da privatni pozivi moraju biti kratki kao i da svi moraju redovno da provjeravaju e-mail poštu, ali da ne smiju preko e-maila da se dopisuju, šalju viceve, slike…

U Kodeksu se govori i o tome kakav izgled trebaju da imaju uposlenici KCUS-a.

– Kod muškarca kosa treba uvijek da bude uredna, ako koriste nakit onda je to diskretno, a ako nose bradu ili brkove treba da posebno vode računa o urednosti ovih detalja – piše u Kodeksu.

Za žene, navodi se, obavezno je da uniforma ne bude prekratka niti preuska, a šminka diskretna i usklađena s općim izgledom.

– Kosa i frizura uvijek treba da bude uredna i umjerenih boja, nokti podrezani treba da budu čisti i uredni, nakit diskretan – piše u pravilniku. 

Tekst Kodeksa možete pronaći na ovom linku.

(Izvor: Avaz.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.