Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

POZIV DOBRIM LJUDIMA: Nedostaje jako malo, izgradnja kuće za Velić Rasima ulazi u završnu fazu

Rasim nema porodice, živi sam. Živi od sredstava koje mu dodijeli Centar za socijalni rad u iznosu od 25 KM mjesečno, a dodatno mu mjesečno pomaže bliža i dalja rodbina, kako bi Rasim imao minimalne uslove za život. Kuća nema struje, vode, grije se na šporet kojem je nemoguće zagrijati malu sobicu, s obzirom na to da su zidovi šuplji, kako nam je rekao Rasim u našem razgovoru.

CAZINJANI, OVO MORAMO PODRŽATI! Did Rasim treba novi dom, pokrenuta humanitarna akcija

 

Humanitarna akcija za izgradnju kuće Velić Rasimu iz Gornje Koprivne naišla je na dobar odaziv humanih ljudi gdje

je za oko mjesec dana odrađen veći dio radova. U proteklom periodu već smo pisali o ovoj humanitarnoj akciji, a danas smo dobili nove informacije i fotografije s lice mjeseca. Trenutne aktivnosti na izgradnji kuće Velić Rasimu su usmjerene na izradu krova, ali i početak unutrašnjih radova kako bi Rasim što prije uselio u dugoočekivani novi dom

 

.Velić Rasim iz Gornje Koprivne, nedaleko od naselja Brezova Kosa 70-godišnji je Cazinjanin kojem je hitno potrebna pomoć. Naime, Rasim živi u krajnje neuslovnoj kući, onoj dosadašnjoj zvanoj šeperuša. Kuća je dotrajala, hladnoća i vjetar probijaju na sve strane, a sanitarni čvor je onaj dosadašnji poljski wc. U takvim uslovima did Rasim je proveo proteklu zimu, jednu od najhladnijih u posljednjih 50-ak godina kako govore statistički podaci.

 

Kada je finansijska konstrukcija u pitanu, kako saznajemo od organizatora, za potpuno useljenje nedostaje još oko 5 hiljada KM, kako bi se akcija definitivno privela kraju.PORTAL  macanovici.net je posetio rasima velića i zabiljezio nekih fotografija

Još jednom pozivamo sve humane ljude dobrog srca da se odazovu ovoj akciji u skladu svojim mogućnostima. Svoje novčane priloge možete uplatiti na tekući račun čiji su podaci u vidljivi u prilogu članka, ili direktno na adresu Velić Rasima u Gornjoj Koprivni.

 

 

Nedostaje jako malo kako bi vidjeli osmijeh na licu dida Rasima, koji duži niz godina živi i nehumanim uslovima,

trošnoj kući koja je u fazi raspadanja.POMOZIMO JOŠ MALO DA RASIM USELI U NOVU KUĆU ….

 

 

MM

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.