Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Licemjerni zahtjevi za ostavku Premijera Vlade u Krajini? Većina u Skupštini USK pokazala stabilnost

Jučerašnjim održavanjem 31. po redu sjednice Skupštine USK, u Krajini je napokon profunkcionirala zakonodavna vlast.

Usvajanjem dopunskih tačaka i samog dnevnog reda sa 17 glasova ZA, vladajuća struktura (SDA-DF-SBB-Laburisti) pokazala je da još uvijek djeluje zajedno i podržava rad Premijera Vlade USK Huseina Rošića.Zastupnici SDA u Skupštini USK

Prvi put nakon godinu dana, klub zastupnika SDA (10) djelovao je jednoglasno i vjerovatno pokazao stabilnost do narednih izbora 2018-te godine.

VEZANA VIJEST: Sutra nova Skupština i ispit za pojedine zastupnike SDA: Sa Fikretom ili bez njega?!

Nekoliko zastupnika iz reda SDA otvoreno su se protivili koaliciji sa Laburistima Fikreta Abdića, ali su jučer ipak pokazali da se danas može javno pričati jedno, a sutra drugo.Isti zastupnici trebali bi biti svjesni da će za nešto više od godinu dana ponovo tražiti povjerenje građana Krajine.

Čuli smo i saopštenje SBB-a USK da izlaze iz vlasti u Krajini, međutim zastupnici SBB glasali su suprotno odlukama Kantonalnog odbora SBB-a i podržali rade Vlade USK.

Iako su A-SDA i SDP tražili od premijera Rošića da podnese ostavku, pokazalo se da su takvi zahtjevi neosnovani.Istini za volju, Rošić je pokazao da još uvijek ima podršku zakonodavne vlasti sa 18 od 30 zastupnika.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.