Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Sarajevo: Građani danas biraju najljepši među 50 najstarijih limenih ljepotan

trgu ispred Narodnog pozorišta građani danas biraju najljepši među skoro 50 najstarijih limenih ljepotana. Manifestacija traje od 12 do 14 sati, nakon čega će biti proglašeni i pobjednici po kategorijama.

Inače svojim oldtajmerima ponosni vlasnici su jučer prodefilirali Vilsonovim šetalištem u okviru održavanja 15. međunarodnog oldtimera susreta, gdje je održan i  ispit spretnosti i tačnosti  limenih ljepotana, a nakon čega je upriličena izložba ispred SCC prodajnog centra.

janos

Najočuvaniji Ford iz 1917. godine

Kako su nam rekli iz Old timer kluba Sarajevo ljubitelji četverokaša došli su iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i cijele BiH.

Najstariji old timer je iz Mađarske, i to Ford  iz 1917. godine. Njegov vlasnik Janoš Šutol (Janos Suto) rekao je kako je to jedini primjerak vozila u izuzetnom stanju.

Imaju još dva ovakva primjera,ali samo je ovaj dobro očuvan- rekao je Šutol za Avaz 

 Veliki interes građana jučer je privukala i replika automobila iz 1910.godine u kojem je ubijen princ Franz Ferdinand, vlasnika Ede Kapetanovića.

– Ovo je jedina replika ovog automobila u BiH. Održavanje ovakovog automobila  finansijski se mora podnijeti jer ćejf je ćejf-  rekao nam je  Kapetanović.

Replika automobila iz 1910. godine u kojem je ubijen princ Franz Ferdinand

Također, među ljubiteljima old timera ima i žena. Jedna od njih je Nerimina Ćerigamić, koja je vlasnica fiće iz 1981. godine.

– Muž mi je poklonio fiću, kazala nam je ona.

nermina-fica

Ćerimagić: Muž joj poklonio fiću

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.