Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Promoviran film ”Hamo kod dajdže Mehmeda” koji govori o bosanskoj tradiciji i običajima”video

Promoviran film ”Hamo kod dajdže Mehmeda” koji govori o bosanskoj tradiciji i…

Krajiški običaji i bogata tradicija bili su glavni materijal i ideja vodilja Nurfiku Keranoviću i Muhamedu Macanoviću, iz Koprivne kod Cazina, da zajedno sa još nekoliko svojih prijatelja, snime film ”Hamo kod dajdže Mehmeda” čija je promocija obavljena u subotu, 06. maja u Općinskoj vijećnici u Velikoj Kladuši.

Njihov prvi filmski poduhvat koji je rezultirao promocijom filma bazira se na starim bosanskim običajima, o tradiciji nekadašnjeg krajiškog načina ašikovanja, mladalačkih nestašluka, rada i života uopće.

VIDEO PRILOG

 

Film pod nazivom “Hamo kod dajdže Mehmeda“je finansiran isključivo vlastitim sredstvima i snimljen u amaterskoj režiji pomenutih Cazinjana i to putem mobitela. Film je snimljen na više lokacija u Gornjoj Koprivni te Ponjevićima.

Iako su se, kako kažu, uvjerili da snimanje filma nije baš jednostavan posao te da je za ovakav projekat potrebno mnogo vremena, truda, strpljenja i volje da se sve završi, ipak su zadovoljni i ponosni što su održali promociju svog prvog amaterskog filma, te krajiškoj publici predstavili ono što su napravili.

Adis Purić

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.