Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Radnici poklonila Mercedesa: Bila je uz mene kad sam bila ništa

Jedan naizgled sasvim običan radni dan  – Dražana Palac iz Gruda, kao i njena porodica, pamtit će do kraja života. Naime, nakon povratka s posla ispred kuće ju je dočekao novi automobil s mašnom, a sama će reći da je takav automobil oduvijek sanjala.

Za iznenađenje života zaslužna je vlasnica centra “Fitness Anny” u Ljubuškom u kojem Dražana radi kao fitness trenerica. S ponosom i biranim riječima govori o svojoj Draži, a za hercegovina.info podijelila je iskrene motive.

– Draža je neko ko je bio uz mene kad nisam imala ništa. Skupa smo bile čistačice, bila je moja klijentica, moj radnik i moj prijatelj. Mogla sam je nazvati u ponoć i računati na nju.

Ona je jedna neiskvarena ljudina, neko ko je uvijek uz mene i vraća mi vjeru da još uvijek ima dobrih ljudi, iskreno dobrih. Sretna sam što mogu biti njen prijatelj i što je uz mene.

Znala bi onako skromno spomenuti kako joj je upravo ovaj automobil želja i kako će si ga jednom kupiti. Odlučila sam joj ga pokloniti u znak zahvale za sve što ona daje meni. I vjerujte, koliko god da je Draža bila sretna ja sam još sretnija kad sam vidjela njene iskrene suze radosnice i kad me zagrlila srcem.

Sreća se zaista umnaža djeljenjem! Auto je ništa u usporedbi s neprocjenjivim darom ljudi kao što je moja Draža. Želim joj puno sretno prijeđenih kilometara uz poruku da ću uvijek biti tu za nju, baš kao što je i ona za mene – kazala je lijana Bodlović, poznatija kao Anny.

Šok u Grudama

– To je meni stvarno bio šok. Nisam ništa očekivala i tu je bio umiješan moj momak koji je sve s njima spremao, a ja nisam baš ništa očekivala. Oni su meni rekli da će mene momak kao zaručiti i da će tu biti iznenađenje kod Novog života gdje mi inače treniramo. Ja kad sam došla uopće nisam vidjela auto nego ekipu, prvo sam njih ugledala. Onda sam vidjela automobil koji mi je san snova i želim ga već 7-8 godina kupiti, meni je to san snova – kazala je Dražana Palac, nova vlasnica novog Mercedesa.

Nije posumnjala ni u jednom trenutku.

– Ni u jednom slučaju nisam posumnjala da mi prave neko iznenađenje. Ni u najluđim snovima, ni 0,1% – kaže Palac koja već šest godina radi u navedenom fitness centru.

Za cijelu situaciju ima samo riječi ogromne zahvalnosti, a posebno naglašava prijateljstvo sa svojom ‘šeficom’ s kojom je u međuvremenu postala i prijateljica.

– Mi se znamo sad već dosta dugo. Kad je ona krenula s projektom, ja sam u nje išla na treninge i onda se njoj svidio moj način rada pa mi je ponudila da budem fitness trenerica u klubu – zaključuje evidentno ushićena Dražana koja je dodala da je mama s kolegama na poslu plakala od sreće, a da je tata saznao tek navečer i nije mogao zaspati od uzbuđenja,

 

izvor

Hercegovina.info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.