Search
Monday 14 October 2019
  • :
  • :

Premijer USK Mustafa Ružnić: Izvor našeg problema jeste istočna granica države i njena propusnost

Mustafa Ružnić
Iako je bilo očekivati da će zastupnici u državnom parlamentu u četvrtak raspravljati o jednoj od najvećih kriza koja je pogodila BiH, onoj migrantskoj, dio njih nije bio tog stava te se nisu pojavili na sjednici. Kako bi se ovakvo ponašanje prema Krajini promijenilo, svi Krajišnici se trebaju ujediniti, smatra Mustafa Ružnić premijer USK

 

Prema riječima premijera Ružnića na poziciju Krajine može u mnogo čemu pomoći kvalitetnije lobiranje prema višim nivoima vlasti. Kako cijeni, samo jedinstven nastup može promijeniti maćehinski odnos prema ovom dijelu BiH.

Bez obzira na sve, vlasti USK će tvrdi učiniti što je u njihovoj moći, a u okviru Zakona i Ustava, kako bi se umanjile posljedice migrantske krize po građane kantona, te zatvorila dva ad hoc formirana migrantska centra, Bira i Miral. Smatra da rješenje nije daleko i da je lako provodivo. Kako je naveo, sve institucije će na terenu procijeniti situaciju, u okviru svojih nadležnosti.

Premijer ističe da je USK u trenutnoj situaciji očuvao obraz cijeloj državi. Sada je vrijeme da se pronađe nova lokacija van grada i ponudi državnom Ministarstvu sigurnosti, a prema njegovim tvrdnjama to bi se moglo desiti u narednih 15 dana, prenosi RTV USK.

Rtv usk
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.