Search
Friday 19 July 2024
  • :
  • :

PRAVO MUZIČKO OTKRIĆE: 13-godišnja Ena Đuzelić iz Cazina oduševila gitarskim solom iz pjesme Iron Maidena(VIDEO)

 

Ono što ćete čuti slušajući Enu Đuzelić iz Cazina dok svira gitarski solo (Iron Maiden, Wasting Love) doslovno će vas ostaviti bez daha. 

Nije vam poznat(VIDEO) PRAVO MUZIČKO OTKRIĆE: 13-godišnja Ena Đuzelić iz Cazina oduševila gitarskim solom iz pjesme Iron Maidena

o njeno ime? Nije bilo ni nama, zato nam je pravo muzičko otkriće

na ima trinaest godina, učenica je osmog razreda OŠ “Ostrožac” i sa velikom sigurnošću možemo reći, budući veliki virtuoz na gitari

S obzirom na moj objavljeni prvi video, smatram da dugujem jednu veliku zahvalu mojoj tetki Edini Pjanić, koja me je prije tri godine uspjela nagovoriti da krenem na svoje prve časove gitare. Također, moram pohvaliti svog strpljivog učitelja Kenana Aljiji koji me već tri godine podučava sviranju, i bez kojeg zasigurno ne bih uspjela u mom naumu, otkrila je Ena za Cazin.NET “krivce” za njene prve korake u muzici. 

S obzirom da ima tek trinaest godina, njen muzički put je na samom početku, ali ako nastavi ovim tempom, Cazin bi uskoro mogao biti poznat kao mjesto gdje je rođena jedna velika muzička zvijezda. Posljednje tri godine marljivo je vježbala, učila, provodila vrijeme uz gitaru, i to sve uz pomoć učitelja Kenana i veliku podršku porodice.

Najveće moguće hvala dugujem svome tati koji mi je omogućio i odvojio svaki svoj slobodan trenutak da me vodi na sate gitare, a isto tako da posluša svaki moj falš i svaki moj uspjeh. Pored tate, zahvalu dugujem mami i sestri koje su mi bile konstatna podrška ove tri godine i gurale me naprijed i u trenucima kad sam željela odustati, ističe ona.

Kako nam je otkrila, sviranje gitare je postala njena strast, ne samo hobi, za koji se nada da će je daleko odvesti.

Iza nje je nekoliko manjih nastupa, ali najviše pažnje je privukla upravo sa gitarskim solom Iron Maiden, Wasting Love, koji je toliko dobar da ćete kliknuti na dugme replay!

Poslušajte i sami!


(M. Selimović/Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.