Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Pravni fakultet u Zenici ima izglede da uđe u krug najboljih pravnih fakulteta u svijetu

Pravni fakultet u Zenici ima izglede da uđe u krug najboljih pravnih fakulteta u svijetu

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici ima velike izglede da uđe u krug najboljih pravnih fakulteta u svijetu, nakon što su njegovi studenti na takmičenju studenata prava koje se ovih dana održava u Hagu pokazali izvanredno znanje, piše Patria.

Takmičenje na kojem učestvuju studenti 65 pravnih fakulteta iz cijelog svijeta, sastoji se od više simuliranih suđenja na engleskom jeziku, u kojima studenti pokazuju svoja znanja iz različitih pravnih oblasti. Pravni fakultet Univerziteta u Zenici jedan je od 3 pravna fakulteta iz regiona koji učestvuju na takmičenju.

Pokrovitelj takmičenja je Grotius centar za međunarodne pravne studije Leiden Univerziteta uz podršku Međunarodnog krivičnog suda.

Tim profesora i studenata za zeničkog univerziteta čine doc. dr. Nezir Pivić, dr. Enis Omerović, te studenti Azem Ahmić, Amina Pivić, Adi Delić, Mirza Imamović i Nataša Bilić.

Osim petočlane ekipe takmičara, grupa od četrdesetak studenata III i IV godine studija istovremeno boravi u Hagu. Pored prilike da prisustvuju jednom od suđenja u Tribunalu, za njih je upriličen prijem kod ambasadorice BiH nj.e. Mirsade Čolaković, a primit će ih i glavni tužilac Serge Brammertz.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.