Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Milioni korisnika Facebooka ugroženi: Stručnjaci strahuju na najgore

Milioni korisnika Facebooka ugroženi: Stručnjaci strahuju na najgore

Milioni korisnika najpopularnije društvene mreže u svijetu, Facebooka, jutros su se požalili na nemogućnost pristupanja stranici.

Među najčešćim problemima koje su njeni korisnici istakli je nemogućnost pristupanja svojem računu, njih 35 posto, na nemogućnost otvaranja stranice požalilo se 45 posto korisnika te društvene mreže koji su prijavili problem Facebooku, a 19 posto korisnika kazalo je kako ne može pristupiti dijelu sadržaja, odnosno ne može vidjeti fotografije.

Problemi s pristupom Facebooku prvi su put zabilježeni u 9.16 sati, objavljeno je na službenim stranicama Facebookova korisničkog centra.

Javili su se korisnici iz Šri Lanke, Južnoafričke Republike, Gruzije, Azerbajdžana, Španije, Kipra, Litvanije, Mijanmara, Italije, Rumunije, Armenije, istočne obale Velike Britanije, Ukrajine, Grčke, Finske, Ukrajine, kao i Bosne i Hercegovine.

facebook3

“Kad pokušam otvoriti Facebook vidim samo sive linije”, najčešći je među komentarima na stranicama korisničkog centra.

Najviše komentara koji se odnose na nepravilan rad stranice stiglo je iz Evrope. Nekima su nestale najnovije objave, a umjesto njih prikazuju se sive linije, a prema komentarima problem se u većoj mjeri javlja na službenim profilima i službenim stranicama firmi, osoba i proizvoda.

Iz Facebooka ističu kako je u toku rješavanje problema, ali nisu otkrili o kakvom se problemu radi. U svjetlu sve češćih hakerskih napada širom svijeta, i Facebook se našao na udaru više puta, a stručnjaci za internet sigurnost već danima upozoravaju da će se ove sedmice desiti još veći hakerski napad od onog koji je izveo virus Wanna Cry.

Autor: Avaz.ba 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.