Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Pojavio se snimak koji mijenja sve: Poslanici Gruevskog pustili demonstrante s fantomkama u makedonski parlament

Pojavio se snimak koji mijenja sve: Poslanici Gruevskog pustili demonstrante s fantomkama u makedonski parlament

Zastupnici VMRO-DPNE bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog, Krsto Mukoski i Sašo Vasilevski, otvorili su kapiju makedonskog parlamenta Sobranja 27. aprila i tako omogućili velikom broju njihovih pristalica da neometano uđu u zgradu Sobranja – makedonskog parlamenta.

Nadzorne kamere zabilježile su momenat kada su Mukovski i Vasilevski uklonili sigurnosne rešetke i to samo nekoliko sekundi prije nego je grupa ljutih pristalica VMRO-DPNE ušla u Sobranje. Nakon toga su uslijedili žestoki napadi na zastupnike SDSM i albanskih partija koje su te noći za novog predsjednika Sobranja izabrali Talata Džaferija.

Mukoski, Vasilevski su zajedno sa još nekoliko njihovih kolega pokazivali gdje se nalazi press sala u kojoj su pripadnici nove parlamentarne većine držali konferenciju za medije – javljaju Vijesti.me.

 

Podsjetimo, tada su povrijeđeni lider SDSM Zoran Zaev i lider Alijanse za Albance Zijadin Sela.

Makedonska televizija Telma večeras je objavila da je savjetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Goran Živaljević bio u Sobranju u vrijeme upada nasilnih demonstranata 27. aprila.

Na pitanje šta je radio u Sobranju Makedonije, mimo diplomatskog protokola, Goran Živaljević je Televiziji Telma rekao da je bio u parlamentu po službenoj dužnosti, da bi vidio da li u incidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti – prenose Vijesti.me.

Autor: (M. M.) 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.