Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Održan veliki Ramazanski koncert u Mostaru

Muftija Dedović u obraćanju prisutnima rekao je da je Ramazan festival duhovnosti i kulture

U dvorani doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru večeras je održan Ramazanski koncert Sarajevske filharmonije.
Orkestrom filharmonije dirigovao je maestro Samre Gulamović, a nastupili su još solisti Adema Pljevljak Krehić – sopran, Leonardo Šarić – bas i Eldin Huseinbegović – vokal.

Koncert je održan u organizaciji Muftijstva mostarskog, Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Bošnjačke zajednice kulture Preporod – Gradsko društvo Mostar, Sarajevske filharmonije i pod pokroviteljstvom Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edina Mušića, Predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske kantona Šerifa Špage.
Muftija Dedović u obraćanju prisutnima rekao je da je Ramazan festival duhovnosti i kulture, odnosno posebno vrijeme koje je obogaćivalo i vjeru i kulturu i tradiciju.

– U isto vrijeme Ramazan osnažuje međuljudske odnose i život u cijelini. Sveti mjesec je vrelo inspiracije, nepresušna rijeka dobra, humanosti i ljudskosti i poziv povratku iskonu i vrijednostima koje život čine smislenim i potpunim, kazao je Dedović.

Dvorana u Kosači bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a koncertu je prisustvovao i bošnjački član Presjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 
 mm
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.