Search
Friday 15 January 2021
  • :
  • :

Okončan „Mirovni kamp“ u Sanskom Mostu

SANSKI MOST – Organizacija Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta organizirao je Mirovni kamp u periodu od 26.06. do 03.07. na Mirovnoj farmi u Sanskom Mostu koja je u vlasništvu ove organizacije.

Na sedmodnevnom kampu mladi iz 10 gradova/općina su imali priliku da uče o temama kao što su: identitet, predrasude, stereotipi, izgradnja mira i nenasilno rješavanje konflikta. Također, mladi su imali priliku da upoznaju historiju Sanskog Mosta te da vide divne turističke destinacije kao što su Vodopad Blihe i Bobijaško oko.

Nakon kampa mladi će implementirati inicijative u svojim lokalnim zajednicama sa znanjem koje su stekli i pripremama koje su radili na Mirovnom kampu.

Mirovni kamp je jedan od aktivnosti STaR projekta (Društvena transformacija i pomirenje). Projekat je podržan od strane USAID-a BiH a implementira ga Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa PRONIInicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiHMali koraci – Small Steps i Centar za izgradnju mira – Center for Peacebuilding. (CIM)

Reprezent.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.