Search
Saturday 16 January 2021
  • :
  • :

Na 16. biciklističkom maratonu Bihać-Potočari četiri biciklista iz Cazina

bk cazin

I ove godine, kao i svih prethodnih, vozi se biciklistički maraton u dužini od 550 kilometara u znak sjećanja na stradanja i nedužno ubijene civile sa područja Srebrenice. Ova kolona koju čine biciklisti i njihova pratnja je samo jedna od brojnih grupa koje će ove godine, uz pridržavanje svih mjera fizičke distance i lične samozaštite, 11. jula klanjati dženaza-namaz posmrtnim ostacima spremnim za ukop ove godine.

Biciklistički klub „Cazin“ je već dugo učesnik spomenutog maratona, a ove godine zbog posebnih mjera, u biciklističkom maratonu će učestvovati samo četiri člana kluba iz Cazina. Naime, zbog pandemije organizatori su donijeli niz odluka kojima je dogovoren ograničen broj učesnika, te će u skladu s tim samo četiri starija člana uzeti učešće u maratonu – Samir Japić, Nurija Nuhanović, Abdulah Ćehić i Fikret Aličajić..

Danas, 8. jula 2020. godine, učesnici maratona krenuli su sa Gradskog trga u Bihaću na prvu etapu dugu oko 180 kilometara sve do kraljevskog grada Jajca gdje je prvo prenoćište. Drugi dan vozi se etapa od Jajca preko Bugojna do Sarajeva, jedna od težih etapa zbog mnogo brdskih prelaza, i naravno, posljednji dan, najtužnija etapa maratona, ona od Sarajeva preko Olova i Kladnja sve do samog ulaska u Memorijalni centar.

Sa gradskog trga bicikliste i maratonce ispratio je veliki broj Bišćana, a među njima predstavnici Grada Bihaća i Cazina, gradonačelnik Šuhret Fazlić i savjetnik gradonačelnika Cazina, Jusuf Bajrektarević

 

 

 

 

cazin.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.