Search
Friday 15 January 2021
  • :
  • :

Odali počast žrtvama: 300 motociklista iz Bihaća stiglo u Potočare

Potočare su nešto malo iza 17:00 sati stigli i motociklisti koji su i ove godine deveti put zaredom krenuli iz Bihaća do Memorijalnog centra Potočari kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Oni su u četvrtak krenuli iz Bihaća te su u glavnom gradu BiH na platou ispred BBI centra razvili “Cvijet Srebrenice” i na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva položili cvijeće i nakon toga se zaputili prema Srebrenici.

Kako se i očekivalo, epidemiološka situacija je uslovila da ove godine organizacija bude nešto drugačija nego prethodnih godina.

Shodno tome, ove godine se 300 motorista uputilo u Srebrenicu što je manji broj za razliku od prethodnih godina. Tokom moto maratona poštivale su se sve mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Međutim, uprkos brojnim problemima, uspjeli su organizovati maraton i na taj način se sjetiti svih stradalih u genocidu u Srebrenici 1995. godine te odati počast žrtvama.

Cilj motociklista je kao i uvijek da svojim pohodom u Srebrenicu pošalju snažnu poruku i ukažu na genocid, koji se tamo desio prije 25 godina.

klix.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.