Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Nakon ubistva 3-godišnjaka otkrivaju se mračne tajne: Policija upozorena da su neke djevojčice iz “sivog doma” uvučene u pakao prostitucije

Nakon ubistva 3-godišnjaka otkrivaju se mračne tajne: Policija upozorena da su neke djevojčice iz

Trogodišnjeg Denisa, državljanina BiH, ubile su u Puli njegova majka Chiara Pašić, i 14-godišnjakinja, štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, koja je otamo pobjegla nekoliko dana prije tragedije.

Kada je maloljetnica, koja je uz Chiaru osumnjičena za ubistvo njenog trogodišnjeg sina Denisa, nedavno pobjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, policija je bila obaviještena o tome. Također, upozorilo ih se na niz problema, pa i taj da su neke djevojčice, štićenice tog doma, možda uvučene u pakao prostitucije, pišu hrvatski mediji.

Dva ili tri dana prije tragedije u kojoj je ubijeno dijete, policajci su napravili raciju u jednom pulskom kafiću, nedaleko od Chiarinog stana, u kome se okupljaju maloljetnice, ali i elitna klijentela, među kojima su navodno i neki političari.

Tokom racije nisu našli maloljetnicu odbjeglu iz doma i nikoga nisu priveli pa sve upućuje na to da su, svojim postupanjem, samo upozorili aktere upletene u ovu mračnu, pulsku priču.

– Iako konkretnih dokaza za sada nema, u Puli ja javna tajna da postoji mreža prostitucije u koju su uvučene i maloljetnice. Policija je upozorena i na to da su djevojčice iz doma aktivne na Facebooku, po raznim grupama u kojima muškarci traže mlade djevojke, no niko ništa ne poduzima kako bi se to zamršeno klupko rasplelo.

Smatram, stoga, da je i nakon nedavnog tragičnog događaja, koji je potresao regiju, Dom za odgoj djece i mladeži u Puli i dalje tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati i odnijeti nove žrtve, upozorava Mirjana Galo, vijećnica Županijske skupštine Istarske županije i predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda – HOMO Pula.

Prema nekim tvrdnjama, Chiara Rojnić je, upravo kako bi prikrila prostituciju i izmislila priču da joj je 14-godišnjakinja iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula polusestra koja će čuvati malog Denisa. Osim kafića, u kojem je nedavno provedena racija, navodi se još jedna potencijalno sumnjiva lokacija. Naime, prema tvrdnjama jedne Puljanke, klijenti maloljetnice ‘kupe’ i kod bijele ograde kod doma.

Podsjetimo, policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz.

Deset dana prije toga 14-godišnjakinja je prijavila seksualno zlostavljanje u domu Policijskoj upravi istarskoj, na nagovor jedne Puljanke kojoj se obratila za pomoć. Nakon ispitivanja je vraćena u dom, gdje je sve porekla. Maloljetnica je nakon toga pobjegla iz doma 16. maja. Komšije su posvjedočili da je baš nekako u to vrijeme Chiara često dolazila u stan u društvu nepoznate maloljetnice. Tvrdila je da joj djevojka pomaže oko čuvanja djeteta.

Iz Doma vape da im se pomogne

I dok se u slučaju smrti malog Denisa loptica krivnje konstantno prebacuje s institucije na instituciju, aktivistica Galo smatra da je velike propuste napravila i policija koja je, kako tvrdi, na vrijeme bila obaviještena i o odbjegloj maloljetnici, koja je kasnije osumnjičena za ubistvo, ali i upozorena na čitav niz drugih problema u pulskom ‘Sivom domu’.

“Policija je sve znala, obavijestili su ih uposlenici doma, da su na vrijeme izvukli odbjeglu maloljetnicu u koja je pobjegla iz doma i premjestili ju, ili da su bar pratili njeno kretanje, možda bi nesretno trogodišnje dijete danas bilo živo. Užasno me, stoga, ljuti to što se u ovoj tragičnoj priči nigdje ne spominje krivnja policije te ću, kao vijećnica u Županiji, tražiti da se ispita i njihova odgovornost, a potegnut ću ponovo i pitanje rada Centra za socijalnu skrb koji već dugi niz godina radi vrlo aljkavo.

Treba napraviti čistku u Centru, ali i stisnuti policiju koja nije odradila svoj posao. Uposlenici Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, mogli su napraviti više, no njihova je krivnja u ovom slučaju minimalna jer su odradili sve što su po zakonu trebali – obavijestili su Centar za socijalnu skrb i policiju.

Ti su ljudi u domu, u radu s četrdesetak maloljetnika, doslovno prepušteni sami sebi. Dom je toliko potkapacitiran da me direktor čak molio da, kao nevladina organizacija, dođemo i pomognemo im u radu s djecom“, upozorila je Mirjana Garo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.