Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Nagrada UNDP-a “Biznis lider održivog razvoja za 2021.” dodijeljena Gradu Cazinu

.

Grad Cazin dobitnik je nagrade za implementaciju ciljeva održivog razvoja za 2021.godinu koju dodjeljuje UNDP, a u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora“ kojeg finansira Vlada Kraljevine Švedske .

  Na ceremoniji, koja je održana danas u Banja Luci, nagradu za „Biznis lidere održivog razvoja za 2021. godinu“ u kategoriji lokalnih zajednica dodjeljenu Gradu Cazinu preuzeo je gradonačelnik Nermin Ogrešević.

  -“Naš glavni fokus rada je u svim okolnostima usmjeren na ekonomski razvoj, privredu i bolje životne uvjete za sve naše građane. Drago nam je da su i naši međunarodni partneri u brojnim projektima, kao što su UNDP i Vlada Švedske to prepoznali i ova nagrada je svakako još jedan podstrek da u budućnosti radimo još više i još bolje.”, izjavio je gradonačelnik Cazina nakon preuzimanja nagrade.

  Kako je istaknuto, osnovni kriterij za odabir dobitnika nagrade za lokalne zajednice bila je ocjena podrške koju lokalne zajednice pružaju privatnom sektoru. Gradu Cazinu nagrada je uručena na osnovu rezultata projekata i mjera koje je ova lokalna zajednica inicirala i implementirala u okviru podrške razvoju domaće privrede u savladavanju krize nastale usljed pandemije COVID. Urađena je procjena za identifikaciju liderskih općina i gradova koje će biti primjer izvanrednih aktivnosti lokalnih vlasti na oporavku i inovativnim mjerama za vrijeme pandemije COVID-19, kako bi se stimulisale i druge jedinice lokalne samouprave da preduzmu slične aktivnosti sada, ali i u budućnosti, u post COVID-19 periodu.

  Na svečanoj ceremoniji obratili su se dr. Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini, kao i Torgny Svenungsson, zamjenik šefa misije pri ambasadi Švedske u BiH, a nagrade su dodijeljene u još nekoliko značajnih kategorija.

 

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.