Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Dok Cazin spava, Huska vrijedno radi, kupi smeće, zalijeva cvijeće

huse

Cazin je danas jedan od najuređenijih bh. gradova, što možemo zahvaliti, prije svega, sve razvijenijoj ekološkoj svijesti građana, ali i pojedincima koji doslovno rade dok grad spava. Jedan od njih je Huse Huska Tatarević sa Gnjilavca, čistač cazinskih ulica, ali i veoma vješt cvjećar.

Nakon završenih osam razreda osnovne škole zaposlio se u komunalnom preduzeću gdje uspješno radi duže od tri decenije. Svaki dan svojim zalaganjem doprinosi da ulice grada budu čiste i uredne, a poznat je po svojoj temeljitosti, komunikativnosti i ljubaznosti.

 

 

huse

Uvijek žuri. Čas mete ulicu, čas kupi smeće sa gradskih površina, čas čisti travu oko cvijeća. U zimskom periodu radi u zimskoj službi, a vrijeme kad priroda oživi, kad procvjeta cvijeće i zamiriše ljepše od bilo kojeg parfema, njemu je najdraže jer, kako kaže, njegova velika ljubav je upravo cvijeće s kojim, priznaje, često i razgovara. Možda je upravo to razlog zašto Cazin krasi toliko cvijetno šarenilo. Čak i na visokim temperaturama s kojima se ovih zadnjih dana borimo.

huse
Foto: Husein Badić

Da nije Huske, javne površine u našem gradu sigurno ne bi privlačile toliko pogleda. Kada rano ujutro očišćenim ulicama krenete na posao, pomislite li kada je ustao onaj koji ih je pripremio za novi dan? Jer, kako već gore spomenusmo, dok mi spavamo, pijemo prvu jutarnju kahvu i spremamo se za posao, ovaj vrijedni Cazinjanin već radi, zalijeva cvijeće, ukrasno drveće…

huse
Foto: Husein Badić

Osim cvijetnjaka po Cazinu, ima i vlastiti jer smatra da sve kreće od nas samih, a često se dešava da ga ljudi traže da im uredi vrt ili dvorište jer dobro znaju da šta Huska radi, jednostavno mora uspjeti.

Huska je sigurno zaštitno lice svog čistog grada i njegov ponos, nevidljivi heroj uveliko zaslužan što se Cazinjani mogu pohvaliti da su iz moderno uređenog krajiškog grada u kojem živi jedan Huska, vrijedni radnik i pošteni čovjek, koji nam treba biti primjer da kad se nešto radi iz ljubavi i s ljubavlju jednostavno “cvjeta”.

huse
Foto: Husein Badić

Hvala ti, Huska, za sve što činiš za Grad i nas. I hvala, Huseine, što si nas svojim vještim objektivom inspirisao da naš medijski prostor posvetimo vrijednom i divnom sugrađaninu.

mojcazin.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.