Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

Mirza Berbić “Unikaten”Uskoro novi sing”Mutna Rijeko Teci”

Mirza Berbić se rodio prije 35. godina s cerebralnom paralizom u Tuzli. Za vrijeme agresije na BiH ostao je bez majke. Otac Hajrudin ga je nekako prebacio do Slovenije, gdje je završio specijalnu školu, a postao je simbol borbe čovjeka s invaliditetom za ravnopravno učešće u svim životnim aktivnostima.Fotografija Hajrudina Berbica.

 Mirza Berbic  rodjen je u tuzli a žvi u kopru u invalidnom centru i bolestan i pored svoje bolesti on je izabro da pjeva i da nadje neku utjehu  i ne misli na svoje bolove ,Mirza je sam sebi piso pjesme.Mirza sam svoj i textopisac i kompozitor svojih pjesama ,zaista on sam sebi sve radi  I  unazad nekoiko dana snimljen   novi sing pod nazivom MUTNA RIJEKO TECI TECI ,,, POCETKOM SEPTEMBRA OCEKUJEMO PREMIJERU SPOTA -MUTNA RIJEKA– ,,,Mirza je i veoma uspjesan u pjevanju i sa tim pjevanjem on svoju bol pokriva sa tim sto voli da pjeva i   ima dosta koncerta što u Sloveniji tako i B I H,

 

Fotografija Hajrudina Berbica.

 

Trenutno živi u Kopru u invalidnom centru gdje se adaptirao te uključio u sportske i razne druge aktivnosti tako da je učestvovao i na olimpiskim igrama u ekipi invalida Slovenije!Njegova posebna ljubav je muzika, koju je naslijedio po ocu, poznatom muzičaru i pjevaču Hajri Berbiću tako da se i Mirza muzikom i estradom zanima zajedno sa s njim od svoje sedme godine. Ujedno je i sam svoj majstor za pisanje tekstova i komponovanje pjesama. Izdao je nekoliko singlova pod nazivom, Srce ranjeno, Uspomena, Ženo prokleta i Jednoj ženi.

Najsretniji je kad mu se pruži prilika za druženje uz muziku, a iza sebe ima mnogo uspješnih nastupa kao sto su neki nastupi sa zvijezdama estrade poput Halida Bešlica, Enesa Begovića, Šerifa Konjevića i jos mnogih estradnih kolega.
Ipak najčesce nastupa sa svojim ocem Hajrom, sto kod publike budi posebne emocije. Mirza je sretan i iskazuje se kao veliki borac, pokušava ohrabriti sve ljude sa posebnim potrebama.
On s punim pravom očekuje od naših estradnih umjetnika da ga podrže i pozovu na njihove koncerte kako bi se pojavljivao malo česce pred publikom, što mu čini ogromno zadovoljstvo i sreću.Fotografija Hajrudina Berbica.

Izjava  njegovog oca Hajrudin Berbić u cjelosti prenosimo,,,

,Mirza je Cerebralni bolesnik ali eto hvala Bogu bori se i snima i pjeva samnom zajedno i sa jos mnogim nasim estradnim umjetnicima, ma nekako je postao zanimljiv ljudima pa svaka podrska mu dobro dodje ,u svakom slucaju hvala

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.