Search
Thursday 6 August 2020
  • :
  • :

CAZIN: Građani i policija u humanitarnoj akciji

Danas uspješno završena humanitarna akcija nabavke elektromotornih invalidskih kolica za našeg sugrađanina Rasima Đogića, penzionisanog policijskog službenika.

 

Nedavno je Kovačević Mirhet (Miha) sa svojim prijateljima humanitarcima pokrenuo još jednu od svojih brojnih humanitarnih akcija. Ovom prilikom pomoć je bila potrebna našem sugrađaninu Đogić Rasimu, penzionisanom policijskom službeniku, koji još od 2006. godine boluje od progresivne i degenerativne bolesti centralnog nervnog sistema – Multipla skleroza (Sclerosis Multiplex).
S obzirom da je uslijed  težeg oblika ove bolesti Rasim svoj život nastavio u invalidskim kolicima, Kovačević Mirhet je odlučio tim putem pokrenuti ovu humanitarnu akciju, te na neki način Rasimu olakšati nastavak njegovog života.s2s3

Akciju je pokrenuo preko svog Facebook profila, nakog čega su se u istu uključili brojni građani, a naročito oni iz dijaspore, kao i pripadnici Policijske stanice Cazin, kolektiva u kojem je Rasim proveo svoj radni vijek.

Za kratko vrijeme prikupljena su sredstva u iznosu od 2.000 eura, onoliko koliko je bilo potrebno za nabavku elektromotornih invalidskih kolica.

Rasima je danas kod njegove porodične kuće u Đogići posjetila ekipa humanitaraca na čelu sa pokretačem ove akcije, koji su mu u prisustvu članova njegove porodice uručili elektromotorna invalidska kolica sa željom da mu u što većoj mjeri olakšaju nastavak njegovog života.

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.