Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

Ljubo Kešelj uživa u penziji, pomalo radi, druži se sa kolegama

Ljubo Kešelj je rođen u Sarajevu 1950. godine, a porodica mu je inače iz Draževića kod Kiseljaka. Obrazovao se u Sarajevu jer je sa sedam godina njegova porodica doselila u taj grad. Bio je dobar učenik, ali muzika je bila njegov prioritet i najveća ljubav.
Opis nije dostupan.
Sa osam godina dobio je harmoniku i priključio se KUD-u Ivo Lola Ribar u Sarajevu. Vrlo mlad je počeo biti angažovan po kafanama. U vojsci koju je služio u Valjevu svirao je u vojnom orkestru na igrankama i priredbama, te je već ‘68. godine realizirao svoju prvu singlicu „Alma ti si moja“. Nakon odsluženja vojnog roka Kešelj se vraća kafani koja je u to vrijeme itekako birala muzičare i pjevače po osnovi kvaliteta. Svirao je sa svoljim bendom i pjevačicom Verom Škrobanović u Brezi kod Sarajeva gdje ga je primjetila Silvana Armenulić. Oduševila se njegovom svirkom i poželjela ga u pratećem bendu. Međutim,Opis nije dostupan.
Kešelj je već ostvario saradnju sa Mehom Puzićem i nije želio da to pokvari. Tokom svoje plodonosne karijere koja traje decenijama, komponovao je, otpjevao, napisao ili aranžirao preko hiljadu pjesama. Mitar Mirić, Meho Puzić, Zorica Brunclik, Merima Njegomir, Asim Brkan, Radiša Urošević, Ana Bekuta i Ljuba Aličić, samo su neka od imena sa kojima je Ljubo sarađivao i još uvijek sarađuje.
Ljubo je bio oženjen Zoricom Brunclik i u braku su proveli devet godina. Iz tog braka imaju kćerku Miljanu. Drugi brak Ljube Kešelja sa pjevačicom Senom Ordagić traje decenijama, a iz tog braka kompozitor ima kćerku Mariju. Živi i radi u Beogradu. Sevdalinke i izvorne pjesme i dalje njeguje, snima sa pjevačima koji osim savremene folk kulture, vole se dokazati i zabilježiti sa tradicionalnom muzikom. Autor neprolaznih hitova Ljubo Kešelj nastavlja svoj kreativni proces.Opis nije dostupan.
I danas stvara i producira, pojavljuje se na pojedinim festivalima, osvaja nagrade i priznanja na što je, nerijetko ističe Kešelj, jako ponosan. Ljubo je i dalje aktivan, ali ne u mjeri koliko bi to bilo u želji svih koji žele sarađivati s njim. -Radim i dalje, komponujem i aranžiram, ali svakako u velikoj mjeri puno manje, rekao bih značajno manje. Zaista nema potrebe da se toliko opterećujem poslom kao nekada. Radim koliko mi odgovara, ipak sam u penziji i treba malo da uživam u tome koliko i u muzici. Red je da ja i Sena malo uživamo, da smo malo uz djecu, unuku Lenu…Posla je bilo i biće, nije sve ni u poslu – zaključuje Kešelj
Ekstra Stars
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.