Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

U junu sanacija Doma kulture „Jezerski“: Sredstva obezbijedile Vlada USK i Općina Bosanska Krupa

U junu sanacija Doma kulture „Jezerski“: Sredstva obezbijedile Vlada USK i Općina Bosanska Krupa

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktorice firme „Lilo gradnja“ potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji Doma kulture u Jezerskom vrijedan skoro 114 hiljada konvertibilnih maraka koje su obezbijedile Vlada USK i Općina Bosanska Krupa.

Potpuna sanacija Doma kulture sa zamjenom stolarije i rekonstrukcijom krova, u Jezerskom, mjesnoj zajednici u kojoj živi oko četiri hiljade, složit će se svi, od iznimnog je značaja za društveni život. To danas tokom potpisivanja ističe i njihov predsjednik Almir Hodžić. Kaže da je za njih ovo poseban i radostan dan.

 
 

„Kompletan društevni život koji će se odvijati u budućnosti u Jezerskom bit će vezan za Dom kulture, bilo da je riječ o radu mjesne zajednice, radu udruženja, neformalnih grupa građana. I tu nije kraj ovoj pozitivnoj priči, treba istaći da su svi relevantni politički faktori dali svoj doprinos u obnovi što bi moglo poslužiti kao model za rješavanje ostalih gorućih problema naših građana“, naglašava predsjednik Hodžić.

Projekt sanacije Doma kulture urađen je 2011. godine. Sve do 2016. se čekalo na prva sredstva.

„Na ugovor, odnosno sanaciju Doma kulture smo čekali više nego što smo mislili da ćemo čekati, oko 5 godina, ali evo zahvaljujući Vladi USK i manjim dijelom Općini Bosanska Krupa konačno smo obezbijedili sredstva. Očekujem da ćemo radove početi između 10. i 15. juna, a završiti polovinom augusta i s tim konačno riješiti probleme koji se tiču rada udruženja, onih koji okupljaju mlade, žene itd. Onima koji su na bilo koji način pomogli da se iznađu sredstva ja se ovom prilikom iskreno zahvaljujem. Sviju smo ih pozvali na potpisivanje kako bismo podijelili radost, međutim odazvali su se pojedini“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Među onima koji su prisustvovali potpisivanju ugovora su delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i poslanik u Skupštini USK Mladen Lonić, poslanik u Skupštini USK Sanil Hasić i poslanica u Parlamentu FBiH Azra Hadžić-Bećirspahić.

(Izvor:Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.