Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

HUMANOST CAZINSKOG SPORTISTE: Isak Badić stavio na aukciju dresove Hadžića i Videotona za liječenje malog Muhameda

HUMANOST CAZINSKOG SPORTISTE: Isak Badić stavio na aukciju dresove Hadžića i Videotona za liječenje malog Muhameda

Muhamed Talić je odličan učenik i talentovan nogometaš NK “Podgrmeč” koji sanja da jednog dana obuče najdraži dres Reprezentacije BiH, ali ljepotu dječačkih snova prekinula je bolest.

Roditelji ovog četrnaestogodišnjeg dječaka iz Sanskog Mosta bili su u šoku kada su nedavno saznali da njihov sin boluje od leukemije. Oboje su nezaposleni i imaju još troje male djece i nisu u finansijskoj situaciji da plate troškove liječenja malog Muhameda, koji su ogromni.

 

Da bi pobijedio ovu tešku bolest, neophodno je liječenje u Njemačkoj gdje bi se izvršila transplantacija koštane srži. Troškovi cijelog liječenja iznose 220.000 eura koje porodica Talić, nažalost, ne može sama prikupiti.

Građani Sanskog Mosta neumorno pokušavaju da prikupe sredstva, ali im je potrebna i naša pomoć.

Sportski novinar Sinan Sinanović je došao na ideju da putem Facebooka organizuje akciju sakupljanja i prodaje dresova. Javili su se brojni aktivni i bivši sportisti. Među prvima Mirza Varešanović, kao i reprezentativci BiH.

Svoju humanost pokazao je i mladi cazinski sportista, Isak Badić, golman čiji je potencijal prepoznao FK “Sarajevo”, gdje se Badić trenutno i nalazi. 
On je na aukciju stavio originalni dres Samira Handanovića iz Intera, koji je prodan za 350 KM, i taj novčani iznos već je uplaćen na račun malog Muhameda.

Ali Badić i dalje pokazuje svoju beskonačnu humanost, te je ovaj put na aukciju stavio dres Anela Hadžića iz Eskisehirspora (crni dres) i Videotona (bijeli dres). Početna cijena svakog dresa je 50 KM, a aukcija traje do 31. maja 2017. godine. 

Ukoliko i vi želite učestvovati u aukciji, potrebno je da ponudite u komentar posta ispod višu cijenu od zadnje ponuđene.

Muhamedu možete pomoći i uplatama na sljedeće brojeve računa:

– transakcijski račun br. 199-044-60340845-30, Muhamed Talić, kod Sparkasse bank

– transakcijski račun br. 1610000000000011 – Partija: ‎09001546224, kod Raiffeisen bank

– za uplate iz inostranstva br. računa BA391990446034084530, Muhamed Talić, Šehovci 232, 79260 Sanski Most, SWIFT CODE: ABSBBA22XXX”.

(Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.