Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Izbori u Hrvatskoj: Bandić pobjednik u Zagrebu, Opara novi gradonačelnik Splita

Izbori u Hrvatskoj: Bandić pobjednik u Zagrebu, Opara novi gradonačelnik Splita

Milan Bandić iz Stranke rada i solidarnosti pobijedio je na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije.

U Splitu je pobijedio HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, u Osijeku kandidat grupe građana Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu voditi novi-stari gradonačelnik Vojko Obersnel /SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS/.

Bandić je, prema prvim rezultatima, osvojio 51,83 posto glasova birača, dok je Anka Mrak Taritaš /SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez – Naprijed Hrvatska, Stranka penzionera/ osvojila 46,03 odsto, prenose hrvatski mediji.

U Splitu je Opara sa 46,12 posto za tri odsto ispred protivandidata Željka Keruma /Hrvatska građanska stranka, Popravi grad – Nova generacija/.

Vojko Obersnel je sa 55,69 posto glasova u uvjerljivoj prednosti nad kandidatom grupe građana Hrvojem Burićem koji za sada osvojio 42,61 posto.

U Osijeku je Ivan Vrkić osvojio 62,73 posto što je gotovo dvostruko u odnosu na HDZ-ovu Ivanu Šojat sa tek 33,89 posto.

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe građana Ivan Čehok sa, za sada, 68, 66 posto, Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak /64,25 posto/, Veliku Goricu Dražen Barišić /HDZ-HSLS-HSU/ koji je osvojio 61 posto.

Sisak će ponovo voditi Kristina Ikić Baniček /SDP/, Šibenik kandidat HDZ-a Željko Burić koji je osvojio uvjerljivih 68,69 posto, a Karlovac Damir Mandić /HDZ-HSLS/ sa 52,82 posto.

Dubrovnik preuzima HDZ čiji kandidat Mate Franković, prema prvim neslužebnim podacima, osvojio 53,78 posto.

Napeto je u Imotskom gdje za sada HDZ-ov Ivan Budalić vodi sa 49,90 posto dok mu je za petama kandidat grupe građana Ivica Kukavica sa 49,70 posto.

U Slavonskom Brodu sa 54,75 posto vodi dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara, u Koprivnici je SDP-ov Mišel Jakšić osigurao pobjedu. U Križevcima je kandidat grupe birača Mario Rajn (60,48) uvjerljivo pobijedio Branka Hrga.

Knin će, gotovo je izvjesno, voditi kandidat grupe građana Marko Jelić, Gospić HDZ-ov Petar Krmpotić, a Pazin će voditi IDS-ov Renato Krulčić.

 

Autor: Avaz.ba 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.