Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Gorenje grupacija dobitnik nagrade SBF-a za inovatora godine

Gorenje grupacija dobitnik nagrade SBF-a za inovatora godine

Gorenje grupacija dobitnik je nagrade za inovatora godine na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu (SBF). U obrazloženju priznanja koje je na posebnoj svečanosti u okviru SBF-a uručeno direktoru Gorenja Commerca Robertu Polšaku, istaknuto je kako je Gorenje jedan od vodećih proizvođača kućanskih aparata u Evropi s tradicijom dugom 67 godina.

Gorenje je nagradu zaslužilo zbog vizije da postane inovator najnovijeg dizajna kućanskih aparata u svijetu, piše Fena.

Robert Polšak je izjavio kako su odgovornost, inovativnost i poduzetništvo ključne vrijednosti Gorenje grupacije.

– Iza nas je uspješna 2016. godina, u kojoj smo ostvarili sve ključne ciljeve, rasli na našim najznačajnijim tržištima i zabilježili rast u našoj osnovnoj djelatnosti. Bilježimo rast dobiti i poboljšanje prodajne strukture, te smo dosegli planirane prodajne ciljeve. Sve to uz pomoć ciljano usmjerenih marketing aktivnosti te ulaganjem u razvoj novih proizvoda, koja su iz godine u godinu u porastu, a prošle godine su iznosila 2,6 posto prihoda od prodaje Gorenje grupacije –kazao je Polšak. 

Iako djeluje u zreloj industrijskoj grani, istakao je on, Gorenje grupacija se uspješno pozicionirala kao ponuđač, usmjeren ka dizajnu i inovacijama, što potvrđuju brojne prestižne međunarodne nagrade za dizajn i nagrade za inovativnost proteklih godina.

– Za izazove, koji dolaze, smo pripremili poslovnu strategiju 2016-2020, koju uspješno realizujemo, te digitalnu strategiju za unaprijeđenu i pametnu budućnost našeg poslovanja, prilagođena savremenoj tehnologiji i krajnjim korisnicima – poručio je Robert Polšak, direktor Gorenje Commerca.  

Autor: Fena –
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.