Search
Monday 28 September 2020
  • :
  • :

Džemat Donja Koprivna: Završetak radova na parking prostoru džamije planiran do Kurban-bajrama

dzamija

Na svojoj 21. sjednici održanoj dana 25. juna 2020. godine džematski odbor Donja Koprivna razmatrao je aktivnosti za naredni period za ovaj džemat.

 

Tako je dogovoreno da se u narednoj sedmici otpočne sa radovima na završetku parking prostora džamije površine 2500 metara kvadratnih.

Vrijedne džematlije planiraju ovaj projekat privesti završetku do Kurban-bajrama. Kako nedostaje sredstava, nadaju se da će uz Božiju pomoć i angažman najvećih aktivista i ovaj problem biti ubrzo riješen. Ovo je ujedno i prilika da još jednom pozovu svoje džematlije, ali i druge ljude dobre volje da financijski pomognu okončanje ovog hairli djela.

Dana 04. jula ove godine biće obilježen memorijalni datum Dan šehida MZ Donja Koprivna uz prigodni program i učenjem tevhida, koji je zakazan za 10:00 sati. Osim toga, planiran je i ručak za porodice šehida i zvanice, kao i održavanje tradicionalnog malonogometnog turnira. Napominjemo da će sve spomenute aktivnosti biti organizirane u skladu s mjerama Federalne uprave civilne zaštite i trenutne epidemiološke situacije, poštujući sve mjere koje budu aktuelne u tom periodu.

Trećeg augusta naredne godine navršava se jubilarnih trideset godina od otvorenja džematske džamije, za kada se planira svečanost na kojoj će se ujedno prezentirati i sve do tada sprovedene akcije u ukupnoj vrijednosti od oko milion KM te upoznati sa vakifima džemata.

Izvor:  Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.