Search
Saturday 31 October 2020
  • :
  • :

ZVANIČNO OTPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI TRGA “ALIJA IZETBEGOVIĆ” U BUŽIMU

Fotografija Općinska organizacija SDA Bužim.

Danas je poseban sretan dan za sve Bužimljanke i Bužimljane, jer su predstavnici Federalnog ministarstva ljudi i izbjeglica uveli u rad izvođača radova, tvrtke ′′ Metal City ′′ d.o.o, koja je službeno započela izgradnju jednog od najvećih infrastrukturni projekti u posljednjih deset godina na području općineFotografija Općinska organizacija SDA Bužim.Fotografija Općinska organizacija SDA Bužim.
Naime, radi se o projektu izgradnje Trga „Alija Izetbegović“, koji je prošle godine na dan završnice manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” predstavljen uz prisustvo člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Član predsjedništva BiH tom prilikom istakao je da lik i djelo rahmetli prvog predsjednika Nezavisne Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića zaslužuje da trg koji nosi njegovo ime u Bužimu bude završen, te je posebno istakao da će “snažno” podupirati i lobirati da do toga dođe u što skorije vrijeme, jer Bužimljani koji su dali veliku žrtvu i doprinos u odbrani BiH to zaslužuju. Fotografija Općinska organizacija SDA Bužim.

Fotografija Općinska organizacija SDA Bužim.

Također, u narednom periodu očekuje se izgradnja i rekonstrukcija trafostanice Dakle riječ je o dva privatna projekta vrijedna oko 1,7 milijuna KM.Fotografija Općinska organizacija SDA Bužim.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti u ime svih građana općine Bužim članu Predsjedništva BiH gospodinu Šefiku Džaferoviću koji je prepoznao važnost ovog značajnog projekta, kao i ministrima u Vladi Federacije BiH Edinu Ramiću i Šemsudinu Dediću koji su podržali navedeni projekat.

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.