Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Detalji krvoprolića u Prijedoru | Uhvatio je s ljubavnikom u krevetu i dobio pomračenje uma: Suprugu 20 puta izbo nožem, a njega iskasapio sjekirom

Detalji krvoprolića u Prijedoru | Uhvatio je s ljubavnikom u krevetu i dobio pomračenje uma: Suprugu 20 puta izbo nožem, a njega iskasapio sjekirom

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Okružnom sudu u Prijedoru predložio je jučer da Aliji Hrustiću (49), koji je u subotu u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora sjekirom i nožem ubio svoju bivšu suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća, odredi mjeru pritvora. 

Podnesen prijedlog

Iz Tužilaštva navode da je mjera pritvora predložena zbog postojanja osnovane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, a utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.  

– Mjera pritvora predložena je i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo te vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina zatvora ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – kazala je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banja Luka, i dodala da će o prijedlogu mjere pritvora odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

alija-i-azra

Alija i Azra: Nisu se snašli u Danskoj

Obdukcija nad tijelom Azre Hrustić i Envera Halilagića, koja je, prema nalogu tužioca, urađena jučer u  Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci, pokazuje da ljubavnici u naletu Hrustića, kojem je ljubomora pomračila um, nisu imali šanse. Obdukciju je obavio patolog Željko Karan.

– To je gomila rana. Na tijelu ubijene je 20 rana u predjelu grudnog koša, vrata, ruku, donjeg dijela trbuha. Na tijelu ubijenoga je više od 30 ubodnih i reznih rana, u predjelu glave, čela, ekstremiteta i grudnog koša, nanesenih najviše sjekirom – kazao nam je Karan.

zeljko-karan-30

Karan: To je gomila ubodnih i reznih rana

Pokrenula parnicu

O bračnom životu Azre i Alije malo toga se zna, a nepoznati su detalji i kad su bračne trzavice presudile njenoj odluci da ga napusti. U neformalnom razgovoru šokirani mještani Kamičana Aliju opisuju kao povučenog čovjeka, a Azru kao lijepu i vrijednu ženu. Neki pričaju da čak nisu ni znali da je napustila zajedničko domaćinstvo u Kamičanima kod Prijedora i da je s jednim od sinova, pokrenuvši u međuvremenu brakorazvodnu parnicu, otišla da živi u Srednje Jakupoviće. Također, saznajemo da su Hrustići prošle godine sreću pokušali naći u Danskoj.

– Alija je prodao nešto stoke, traktor, neke mašine i zajedno s djecom otišli su za Dansku. Tu su boravili nekih šest mjeseci i, koliko znam, nisu se snašli. Nisu dobili papire, a vratili su se negdje pred kraj prošle godine, mislim da je to bilo u novembru – ispričao je jedan od mještana koji nije želio da mu spominjemo ime.

Duže vrijeme bili u vezi

screenshot-1

Halilagić: Radio u Austriji

Ubijeni Enver Halilagić iz Bihaća radio je prije nekoliko godina u Libiji, potvrdio nam je Almir Silić, koji je s njim tamo radio.

– Bio mi je prijatelj, šokiran sam – rekao nam je Silić i dodao da će ubijenog Halilagića pamtiti kao dobrog druga, uvijek spremnog za šalu. 

Halilagić je u posljednje vrijeme našao posao u Austriji. Prije tragičnog kraja, prema svemu sudeći, vratio se iz ove zemlje, o čemu govore postovi na FB profilu. Iza Halilagića su ostali supruga i sin. On je, navodno, kritičnog dana svoju suprugu dovezao njenima na područje Kozarca. Iz krugova koji poznaju ubijenoga čuli smo da se s Azrom Hrustić već duže vrijeme viđao. Za Envera Halilagića se veže ubistvo dječaka prije desetak godina, zbog čega je u zatvoru proveo šest godina. On je vojnom čizmom udario dječaka u želudac, a nesretno dijete je podleglo nakon dva dana.

Autor: M. ZGONJANIN 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.