Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

Članovi bokserskog kluba “Muhammad Ali” u akciji čišćenja Tuzle

 Članovi bokserskog kluba

U organizaciji Bokserskog kluba Muhammad Ali Gornja Tuzla jučer je organizirana ekološka akcija čišćenja okoline Ambulante u Gornjoj Tuzli.

– Akcija treba da podigne nivo kulturne i ekološke svijesti građana Gorne Tuzle, posebno onih najmlađih, te da ovim pokažemo da cijenimo rad našim medicinara i doktorica u G.Tuzli. Posebni cilj ove akcije jeste poticanje na druženje, uzajamno pomaganje i odvajanje mladih od društvenih mreža – naglasio je predsjednik BK Muhammad Ali G.Tuzla Nermin Kušljugić.

Mladi su učestvovali u akciji čišćenja prirodnih površina oko Ambulante duž obale rijeke Jale. Pored toga, očišćen je i prilaz ambulanti te odvod koji već duće vrijeme predstavlja problem za ovu ustanovu prilkom većih padavina.

U akciji su učestvovali svi članovi Bokserskog kluba Muhammad Ali G.Tuzla od onih najmlađih, koji su na svaki mogući način željeli da učestvuju i pomognu, do onih najstarijih i roditelja koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da dođu i pomognu u realizaciji ove akcije.

– Meni je izuzetno drago da sam dio ovog kolektiva, da možemo i na ovakav način dati doprinos Gornjoj Tuzli i njenim građanima jer oni su to uistinu zaslužili, kao i osoblje ove ambulante – rekao je za Ervin Bristrić trener BK Muhammad Ali Gornja Tuzla.

 

 

Autor: A. Z.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.