Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Crnadak o Dodiku: Za njega svi treba da budu jednaki, ali on isijava samo mržnju, agresiju i divljanje

Crnadak o Dodiku: Za njega svi treba da budu jednaki, ali on isijava samo mržnju, agresiju i divljanje

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak održao je danas konferenciju za medije u Banjoj Luci na kojoj je govorio o jučerašnjem sastanku s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, ali se obrušio i na izjave Milorada Dodika, predsjednika RS.

Između ostalog, on je danas istakao da Rusija snažno podržava put BiH ka Evropskoj uniji i da je s Lavrovim imao odličan i iskren razgovor.

– Imamo najjaču podršku Daytonu od Ruske Federacije. Rusija poštuje našu volju da idemo u EU ali i da nastavimo s dobrim odnosima s Rusijom. Zahvalio sam se za uspješan završetak potpisivanja sporazuma oko klirinškog duga. Vidio sam da je Milorad Dodik pokušavao sve to da pripiše sebi, ali to je manje bitno. Deset godina su bili na vlasti, ali nisu to završili. To je uradio ovaj Savjet ministara i vidjet će se koliko su glupe izjave da mi kočimo novac koji treba da dođe u RS – kazao je Crnadak.

On je dodao da se srami Dodikovog nastupa na RTRS-u.

– Za njega svi treba da budi jednaki, ali on isijava samo mržnju, agresiju i divljanje. On pominje nesreću, a najveća nesreća je njegova vlast. Može on milion puta reći da smo mi izdajnici, ali ostaje pitanje gdje su pare. Njegov Vučetić je pokrao pare i pobjegao, a Dodik nikada o tome nije govorio. Za RS je najvažnije da se spuste tenzije i pozivam Dodika da spusti loptu i da ne bude svakom loncu poklopac. Objasnili smo na 200 strana zašto ova Vlada ne valja, a neka oni samo na jednoj strani napišu šta su uradili Mladen Ivanić i Igor Crnadak – rekao je ministar vanjskih poslova.

On se upitao i zašto je prema njemu usmjeren napad u priči da nema većine u NSRS.

– Dodik ne može da istrpi poniženje koje mu je priredio njegov partner DNS. U svom tom bijesu se on i SNSD istresaju na meni. On i Cvijanović govore da smo mi gubitnici. Kako je to moguće kada je Ivanić na direktnim izborima pobijedio Željku Cvijanović – upitao se Crnadak.

Autor: G. DAKIĆ 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.