Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Čović uputio telegram članovima porodica stradalih u padu aviona

Čović uputio telegram članovima porodica stradalih u padu aviona

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je telegram saučešća povodom avionske nesreće u Mostaru.

Čović je uputio telegram saučešća direktoru Aerodroma u Mostaru Marinu Raspudiću i članovima porodica koja su u avionskoj nesreći izgubili svoje najmilije.

“Duboko me potresla vijest o teškoj avionskoj nesreći nadomak Mostara, u kojoj je život tragično izgubilo pet osoba, od kojih troje djece. U ovom teškom danu i trenucima neizrecivog bola teško je pronaći riječi i utješiti članove porodica koji su izgubili svoje najmilije. Kao hrvatski član Predsjedništva BiH i u svoje lično ime, upućujem izraze svoga najiskrenijeg saučešća. Molim Vas da izraze saučešće prenesete porodicama poginulih, i svim ožalošćenima. Neka im dragi Bog podari vječni mir i spokoj, a porodicama udjeli snagu da nastave živjeti dalje sa sjećanjem na svoje voljene u svojim mislima i srcima”, naveo je Čović.

U nesreći je poginulo pet osoba, među kojima troje djece između sedam i deset godina, a radi se o djeci uposlenika Aerodroma Mostar. U nesreći je poginuo i instruktor leta, a kako se nezvanično saznaje radi se o Ivanu Karačiću.

Sportski avion se srušio danas oko 15.50 sati između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici. Nakon pada je izgorio. Na mjesto nesreće odmah su izašle ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, koji je organiziran u sklopu manifestacije “Dani otvorenih vrata”.

Autor: Avaz.ba – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/292145/covic-uputio-telegram-clanovima-porodica-koji-su-u-u-avionskoj-nesreci-izgubili-najmilije#sthash.9TZW5ziN.dpuf
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.