Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Cazinska starica Hasiba živi sama i bez ikakvih primanja na Japić brdu- poziv svima da pomognu

asd

Ova starica jako teško i sama živi, nema djece niti primanja, a muž joj je umro prije 17 godina i od tada je Hasiba socijalni slučaj. 

Prije 3 mjeseca ona je slomila kost i bila u domu gdje nije imala ni njegu ni hranu, a dom je plaćen od strane lokalnih institucija.

Nena Hasiba je nepokretna i dalje nema nikakvog primanja niti novac kod sebe, hranu joj donosi tetišna, kako je na svome FB objavila Lejla H. koja se također uključila da joj pomogne i obratila se i portalu Cazin.net.

Nena je, kako kaže, imala zadnjih 700 KM pomoći koje su joj ukradene od strane osobe koju je našla da je služi.

Ovom objavom želimo skrenuti pažnju nadležnih gradskih institucija da pomognu, kao i  pokrenuti jednu vrstu humanitarne pomoći za Hasibu i nadamo se da će se dobri ljudi javiti i pokrenuti da ovoj dobroj neni pomognemo.

Trenutno joj je najpotrebniji novac za lijekove i hranu i svi koji žele to uraditi mogu direktno otići na Japića brdo u Cazinu i uručiti joj pomoć. Za eventualno dodatne informacije možete pisati u inbox Cazin.net, možemo vam dati i fiksni broj da lično pozovete i porazgovarate sa nenom Hasibom i dogovorite način pomoći.

Zahvaljujemo svima koji se uključe i pomognu ovoj ženi kojoj je naša pomoć zaista potrebna. 

cazin.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.