Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Cazinska ljepotica Merisa Čaušević treba našu podršku- apel svima- uključite se

Sav prikupljeni novac koji uplatite na naš bankovni ili PayPal račun, (sa obaveznom naznakom ZA MERISU ) mi ćemo sa listom Donatora predati u ruke roditelja.za merisu

Ovo je njena priča.

,,Zovem se Merisa Čaušević od majke Suade i oca Redže. Živim u Čauševićima, MZ Liskovac. Završila sam 2. razred u Osnovnoj školi “Liskovac” kod učiteljice Enese Miskić.

Moja priča počinje u novembru 2018. godine kada mi je otkrivena hipertireoza koju sam liječila tabletama. Uz hipertireozu mi je i otkrivena Grejvesova bolest, te mi je tada i vid oslabio. U februaru mjesecu se javljamo u Polikliniku Svjetlost radi pregleda očiju gdje oftamolog uočava da nije samo vid problem.

U Sarajevu sam imala prvu operaciju hidrocefalus i ugradnja valvule ili vertikularnog katetera (u glavi). Nažalost, što se tiče hipertireoze nije bilo pomaka za moje zdravstveno stanje i doktori predlažu odstranjivanje kompletne štitne zlijezde i u 9. mjesecu 2020. godine operisana sam u Zagrebu. Nažalost, tu moje liječenje ne prestaje. Nakon hospitalizacije u Sarajevu i brojnih nalaza i pregleda ugrađena mi je druga valvula zbog vode koja mi se nakupljala u glavi i uočen tumor koji se nalazi na rizičnom mjestu.

Moja mama je stupila u kontakt sa klinikom Medipol Mega u Turskoj gdje smo došli po njihovo mišljenje.Samed_photo

Nažalost, doktori nam potvrdjuju dijagnozu i dolazi do pogoršanja mog zdravlja jer mi se opet valvula u glavi napunila sa vodom i hitno sam operisana. Nakon operacije se ne osjećam dobro i svoj boravak u bolnici moramo produžiti.

Do sada smo sami snosili troškove bolnica koji sam prethodno navela, međutim dalje ne možemo sami i ja se ne sramim toga reći. Zato, vas sve molim da mi pomognete da prikupimo novac za moje dalje liječenje i hospitalizaciju u Turskoj.

Voli vas Merisa. ,

Vaše donacije možete uplatiti iz cijelog svijeta na naš bankovni račun sa obaveznom naznakom:

-ZA MERISU-

Zrno Sreće

Konto:. 90-219-8

St. Galler Kantonalbank AG

IBAN: CH75 0078 1617 4550 7200 0

SWIFT / BIC : KBSGCH22

ili na PayPal : spende.zrnosrece@gmail.com

 

zrno sreće
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.