Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Cazinjanin dobio šansu za normalan život: Memaga Dolić otputovao u Tursku na transplataciju bubrega

Početkom aprila putem našeg portala mojcazin.ba započela je humanitarna akcija za Memagu Dolića iz Cazina,

pravog životnog borca, čovjeka kojeg ne trebamo posebno predstavljati. Godinama pomaže drugima, a kad je ovaj put njemu zatrebala pomoć više nego ikad – armija ljudi je pokazala ogromno srce. Do kraja maja potrebna ogromna novčana sredstva su prikupljena te je akcija obustavljena. U narednom periodu trajala je potraga za odgovarajućim donorom i raduje nas da je i to uskoro bilo riješeno.Utorak, 17. august, ostat će upisan u historiji porodice Dolić kao jedan značajan datum jer su upravo tada, tačno u 09:10 sati sa sarajevskog aerodroma 50-godišnji Memaga i donor otputovali za Tursku, u čuvenu bolnicu Memorial, gdje će se obaviti dugo očekivana transplatacija bubrega. Već od danas obojica će biti podvrgnuta različitim pretragama, a narednih dana biće poznat i tačan datum transplatacije.

Lijepe vijesti na svom Facebook profilu podijelio je i Memaga, koji je dobio šansu za normalan život. Zahvalio se svima na podršci i pomoći, ističući da je još jači i spremniji za sve što ga čeka jer iza sebe ima armiju pravih prijatelja.

Nama ostaje da se nadamo najboljem i molimo dragog Boga da mu podari ozdravljenje.Memaga je u našim srcima, mislima i dovama – nemojte ga ni vi zaboraviti.

Mojcazin.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.