Search
Thursday 30 November 2023
  • :
  • :

Cazinjanin Hasan Keranović: počasni musafir na manifestaciji “Dani otvorenih vrata”

Naš cazinjanin Hasan Keranović, poznati čuvar tradicije i kulturne baštine. Na poziv Aziz-age Šehovića iz MZ Gluhakovac bio je učesnik i musafir na manifestaciji “Dani otvorenih vrata”, koja je održana trećeg dana Bajrama.

Inače našem cazinjaninu nije bilo teško da putuje i pređe preko 300 kilometara kako bih u svojoj narodnoj nošnji došao u Brčko i uljepšao ovu manifestaciju, ali i time prezentirao svoju Bujrum kuću, svoj rad, kao i sam naš Cazin Grad.

Na ovoj vrlo zanimljivoj manifestaciji bilo je mnogo musafira iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine. A Aziz-aga Šehović je brčak kojeg mnogi poznaju po njegovom radu i očuvanju tradicije i običaja. I ne samo to, Aziz-aga ima i jedne od najljepših konja u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imao sam čast da vidim i upoznam i nove prijatelje, koji isto rade na očuvanju tradicije i običaja. Na ovoj manifestaciji bilo je zanimljivih događaja, od izvedbi lijepih sevdalinki, lijepih zanimljivih događaja, a Aziz-aga je zaista bio pravi domaćin i pokazao koliko on gaji ljubav prema tradiciji i konjima.

  • Cijeli tok ovog događaja snimala je i ekipa RTVTK (Televizija tuzlanskog kantona). Upravo je njihova TV ekipa snimala i emisiju “Bosnoljublja” koja će se uskoro emitovati. Drago mi je što sam bio dio ove manifestacije i što sam bio učesnik u snimanju vrlo popularne emisije Bosnoljublja.

Ovom prilikom se zahvaljujem domaćinu Azizu-agi Šehoviću, kao i njegovoj hanumi Ferki iz Brčkog što su me ugostili i lijepo dočekali.

Rijeke Una, Drina i Sava mnoge insane spaja. Keranović je učvrstio most prijateljstva između Grada Brčkog i našeg Grada Cazina. A Hasan će i dalje ponosno graditi mostove prijateljstva, i time promovirati sve ljepote Bujrum kuće, kao i našeg Grada Cazina!

Možemo ponosno kazati da je naš cazinjanin Hasan Keranović ambasador, čuvar tradicije, kulture i da na svoj način prezentira sve ljepote Cazinska Krajine.

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.