Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

Udruženje žena “Mala Kladuša”- učesnice na ovogodišnjem sajmu “List Lukavac”

Na ovogodišnjem sajm “List Lukavac” udruženje žena “Mala Kladuša” već je četvrti put kako su učesnice na pomenutom sajmu. Pored mnogobrojnih izlagača ovo pomenuto udruženje je predstavilo svoju bogatu sofru krajiške tradicionalne hrane.Opis nije dostupan.

Inače, ove vrijedne članice su pokazale i izložile najbolju hranu koje su njihove vrijedne ruke skuhale i izložile. Svojom velikom zaslugom i izborom žirija udruženje žena “Mala Kalduša” osvojilo je 1. MJESTO za kvalitetnu prezentaciju slatkih jela tradicionalne kuhinje Bosne i Hercegovine, Lukavački sajam turizma i ekologije “List 2022.”Opis nije dostupan.

Udruženje žena Mala Kladuša osnovano je 8.4.2014. godine. Udruženje sačinjavaju članovi različite dobne skupine. Udruženje je nestranačka i nevladina organizacija posvećena pružanju pomoći od žena čiji cilj i jeste da odgovori osnovnim potrebama građana – žena Male Kladuše koje se ogledaju u kulturnim, ekonomskim, socijalnim, institucionalnim, obrazovnim, ekološkim, humanitarnim, zdravstvenim, kao i drugim ciljevima koje služe za razvoj i napredak žene u društvu.Opis nije dostupan.

Navedene ciljeve nastojimo ostvariti kroz održavanje humanitarnih priredbi, tradicionalnih sijela, izradom starih vezova – očuvanje kulturne baštine, odlaskom na sajmove, uređivanjem MZ-e, kao i saradnjom sa lokalnom zajednicom.Opis nije dostupan.

Naziv koji nosimo je istovremeno i naziv naše MZ-e kojim se ponosimimo . Tokom rada podržale smo mnoge humanitarne akcije. Što se tiče druženja i nastupa izdvajamo, sajam List Lukavac, sajam zdrave hrane kao i sajam trešnje u Mostaru.Opis nije dostupan.

Ovom prilikom se zahvaljujemo MZ, koja nam je ustupila prostor pa tako svoje aktivnosti nesmetano obavljamo. Za daljni rad u našem udruzenju djeluje, folkorna tradicionalna i sekcija narodnih rukotvorina. Imamo velike želje i upornost, imamo suradnju sa svim susjedim općinama, koje žele biti skromne kao i naše udruženje.Opis nije dostupan.

Jer moram da kažem, jedno geslo kojeg se držimo budimo skromne, iskrene i poštene, za uzvrat bićemo i poštovane. Naše udruženje i dalje će raditi na promociji naše tradicije, običaja i ručnih radova. Nedamo svoju kulturnu baštinu i tradiciju, želimo je sačuvati da nam ne tone u tihi zaborav.

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.