Search
Monday 14 October 2019
  • :
  • :

Amir Abdaković”To je učinio dobročinitelj Amir za djecu

Ljetni odmor djeca se uvelike raduju jer će napokon otići na more. Plivanje, mahanje, sladoled … Nažalost, neka od ljetnih iskustava samo sanjaju. “I ove godine ima mnogo djece koja nikada nisu vidjela more”, rekao je Amir Abdaković, inicijator dobrotvorne akcije “Donosimo djecu na more i naglašavamo da će im ovo ljeto biti čarobno”.

To je učinio dobročinitelj Amir za djecu

Bilo je očekivanja u zraku kad su se djeca počela skupljati na Long Bridgeu rano ujutro. Iznenada su se sirene potopile, a dvoje punog djeteta poletjelo je prema slovenskoj obali.

Amir Abdaković : ” Svako dijete zaslužuje lijepo djetinjstvo, pristojan život i može uživati ​​u djetinjstvu. To je najvažnije.”  Ovoga je puta oko 100 djece koja su stigla u Pacug pozdravila Amir Abdaković. Zajedno s dobrotvornom organizacijom Dječji osmijeh , Savezom prijatelja mladih Ljubljana (Vič-Rudnik) i uz pomoć dobrih ljudi, bili su u mogućnosti pružiti im trodnevne odmore, gdje se mogu okupati i uživati ​​u brojnim morskim avanturama. Djevojka iz Zale rekla nam je da želi pronaći školjku koju bi željela odnijeti svojoj majci kako bi barem iskusila dio mora. Za mnogo djece to je bilo iznimno iskustvo.

Mnoga djeca žive u teškim uvjetima, a njihovi roditelji ne mogu priuštiti mnogo stvari, pa im je Amir odlučio pomoći u stvaranju lijepih sjećanja na djetinjstvo. On je to shvatio kao svoju misiju, koju provodi već treću godinu i ne namjerava odustati, jer uskoro planira odvesti djecu s djecom. Najljepši dio svega je osmijeh, radost i njihova radost, kaže Amir i dodaje da ga priče o djeci dodiruju i da se ne mogu okrenuti od nevolja pa je odlučio pomoći.

Fotografija Amira Abdakovića.

Za mnogo djece to je bilo iznimno iskustvo.
“Za djecu koja će prvi put iskusiti more, ovo je iznimno iskustvo, jer je more velika jama”, kaže Urška Vrtačnik iz Udruge prijatelja mladih (Vič – Rudnik) i nastavlja kako mnoga djeca ne predstavljaju ono što ona doista izgleda. “Nažalost, prva stvar koju doživljavamo je nedostatak vremena kada djeca dolaze na odmor i vide što im sve nedostaje.

 

 

Fotografija Amira Abdakovića.

Lijepih trenutaka nije bilo, jer su djeca u očima vidjela kako su zahvalni svima onima koji su im pomogli da dožive pravo ljeto. ” Takva djeca bi trebala zaboraviti svoje brige i barem na neki dan pobjeći iz svakodnevnog života, što je ponekad vrlo okrutno. To puno znači djetetu”, kaže Amir, koji ne može zaboraviti sve te sitnice, kao što je jednostavan zagrljaj djeteta kojega ste doveli do mora i zaključuje: “Nastavit ćemo s naporima da budemo ljubazni prema njima”

Djeca su neizmjerno zahvalna.

Bibaleze.si
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.