Search
Thursday 14 November 2019
  • :
  • :

Cazin”Biciklisti iz Švicarske na putu za Srebrenicu”

 

U tradicionalnom biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica svake godine učestvuje desetak članova Biciklističkog kluba “Sent Margareten“ iz istoimenog švicarskog grada. Oni prethodno voze nekoliko dana etapu od Švicarske do Cazina dugu više od 800 kilometara. Ekipa iz Švicarske sinoć je stigla u Cazin a u ponedjeljak kreću sa ostalim biciklistima put SrebreniceFotografija Vlada Unsko - sanskog kantona.

I ovog ljeta nekoliko biciklista – Krajišnika u dijaspori biciklima je prešlo više od 800 km kako bi učestvovali u tradicionalnom maratonu Bihać – Srebrenica. Organizator je već devetu godinu Biciklistički klub MTB „Sent Margaretten“, čiji je predsjednik Bekir Liđan po dolasku u Cazin, kazao da su krenuli 29. juna.

– Ove je godine bilo malo teže zbog velikih vrućina, u Italiji je bilo i plus 42, ali uspjeli smo. U proteklih pet dana prešli smo 840 km.

Učesnike maratona u Cazinu su, sa članovima BK Cazin, dočekali i Mustafa Ružnić, premijer USK i Jusuf ajraktarević, savjetnik gradonačelnika CazinaFotografija Vlada Unsko - sanskog kantona.

– Ponosan sam na bicikliste koji su prije pet dana krenuli iz Švicarske i stigli u USK. Već devetu godinu oni tako najavljuju maraton Bihać-Srebrenica i stoga i njima i organizatorima čestitke. U ponedjeljak svi zajedno kreću put Srebnernice sa porukom „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi, kazao je premijer Ružnić.

Start biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica „Da se ne zaboravi-da se ne ponovi je u ponedjeljak, 8.jula.

RTV Cazin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.