Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Alen iz Bužima donirao dio jetre kako bi spasio život majci, potrebna im je pomoć

Često smo zaokupljeni drugim dešavanjima i događanjima da nesvjesno ne primjetimo da u našoj blizini postoje osobe, nama drage kojima bi zasigurno dobrodošla pomoć sviju nas.

Te osobe su toliko ponosne da pomoć nikad sami neće zatražiti, a mi bi u tom slučaju kao pravi vjernici, komšije, prijatelji, sugrađani trebali prepoznati, osjetiti, reagovati i pomoći takvim osobama.

Stoga organizacija „SADAKA“ pokreće humanitarnu akciju za našu sugrađanku Albinu Nanić-Vilić koja je u R. Turskoj izvršila tešku operaciju, a radi se o transplantaciji jetre.

Donor joj je bio njen sin Alen Nanić.

Prema podacima koje nam je porodica dostavila transplatacija jetre ide na teret je Federalnog fonda solidarnosti.

Pored troškova transplantacije porodici će biti potrebna naša pomoć za troškove smještaja, hrane i skupocijeni terapija koja im je određena nakon transplantacije i pri odlasku iz bolnice.

Obzirom da se radi o enormno velikim troškovim cca 20.000,00 KM, a porodica ih nije u mogućnosti sama osigurati.

Ovim putem pozivamo sve dobre ljude u našoj domovini i dijaspori da financijski, u skladu sa svojim mogućnostima svi skupa pomognemo našoj Albini i njenom sinu Alenu, da im bar malo olakšamo ove teške trenutke za njih.

Svoje donacije možete direktno uplatiti na žiroračun Albine Nanić-Vilić koji se nalazi u prilogu ove objeve. Uplate izvršiti u konverbitilnim markama.

Uplate na račun BiH: 1994956057291021

 

 

dijasporainfo.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.