Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Zlato, srebra i bronze za dječake i djevojčice iz BiH na Informatrix takmičenju održanom u Rumuniji

Zlato, srebra i bronze za dječake i djevojčice iz BiH na Informatrix takmičenju održanom u Rumuniji

Potekle sedmice u Bukureštu je održano takmičenje Infomatrix na kojem je učešće uzelo 45 zemalja, 336 projekata i 790 učesnika koji su prilikom ovoga predstavili svoje projekte i ideje iz oblasti programiranja, kompjuterskih umjetnosti, hardware-a, kratkog filma i robotike.

Na ovogodišnjem takmičenju, učenik Unsko-sanskog koledža Din Ferizović je osvojio zlatnu medalju u kategoriji “Programiranje”, s projektom “Collabstudy“, a čiji je cilj razviti učenje putem online servisa.

Za Bosnu i Hercegovinu četiri srebrne medalje su osvojili: Adin Halilović, Haris Begić, učenici Međunarodne srednje škole u Zenici; Mirza Nikšić, Irfan Smajević, Uma Hamzić, učenici Međunarodne srednje škole u Sarajevu; Mehmet Emin Oge, učenik Međunarodne srednje škole u Tuzli.

– Izuzetna mi je čast bila biti mentor učenicima na takmičenju koje ohrabruje kreativnost te dozvoljava učenicima da na interesantan način prikažu svoje projekte. Zasigurno je bilo nezaboravno iskustvo takmičiti se, družiti i upoznati kulturu mladih, talentovanih ljudi iz 45 zemalja svijeta. To je odlična prilika da se promoviraju pozitivne vrijednosti i sklape nova prijateljstva, razmijene dosadašnja i steknu nova znanja i iskustva – ističe mentorica Aida Granulo.

 

Autor: Avaz.ba – See more at: http://www.avaz.ba/clanak/292363/zlato-srebra-i-bronze-za-djecake-i-djevojcice-iz-bih-na-informatrix-takmicenju-odrzanom-u-rumuniji#sthash.6s6yVGyB.dpuf
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.