Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Zdravstveni problemi: Kraljica sevdaha podvrgnuta zahvatu zbog čuklja na nozi

Zdravstveni problemi: Kraljica sevdaha podvrgnuta zahvatu zbog čuklja na nozi

Kratki predah na sceni
 

Kraljica sevdaha Hanka Paldum dugo se borila s deformitetom kosti na nozi, a planiranu operaciju odgađala je iz mjeseca u mjesec. Obaveze je konačno uspjela prilagoditi sebi pa je jučer operirana u bolnici u Bonu. 

Kako nam je potvrdila njena kćerka Minela Brkić-Jašar, operativni zahvat obavljen je u jutarnjim satima i Hanka Paldum je već popodne otpuštena na kućno liječenje. 

Podrška prijatelja

– Prije godinu i po operisala je čukalj na jednoj nozi i odavno je znala da mora riješiti problem i na drugoj nozi. Legla je u bolnicu jutros, operacija je izvršena u deset sati, a doktori su se usaglasili da je već danas puste kući. Sve je prošlo u najboljem redu, javljaju mi prijatelji iz Njemačke, koji se ovih dana brinu o mami, a i majka mi je poslala poruku da je dobro i da izlazi iz bolnice u 16 sati – rekla nam je jučer Minela.

Popularna pjevačica ostat će ipak neko vrijeme u Njemačkoj, a predviđanja ljekara su da bi oporavak trebao trajati nekoliko sedmica.  

– Trebat će joj minimalno 15-20 dana da se oporavi. Ne smije putovati i za to vrijeme ne smije se mnogo udaljavati od bolnice i doktora bez obzira na to što je otpuštena na kućno liječenje. Ona je, inače, jaka i, bez obzira na to što je riječ o operaciji, jedva je čekala da riješi problem. Možda bi to uradila i ranije, ali joj obaveze nisu dozvoljavale. Nekako su se stalno nadovezivali koncerti, onda audicija za muzički šou “Zvijezda možeš biti ti” na Hayatu, gdje je Hanka u žiriju. Ovo je bilo pravo vrijeme da se posveti sebi, jer slijedi ramazan, a ona svakako nikada ne radi tokom tih dana. Tako će imati sasvim dovoljno vremena za oporavak i odmor – govori Brkić-Jašar te dodaje da njenoj majci veliku podršku u ovim trenucima pružaju prijatelji iz Kelna, porodica Jelešković, kod kojih je i smještena, kao i Samir Hodžić, harmonikaš iz njenog benda.
 
Specijalna gošća

S izuzetkom gostovanja u Goraždu 19. maja, sve do jula Paldum neće biti pred publikom.

– Zaista je veoma aktivna i prebukirana koncertima. Krajem aprila nastupala je u Metmanu i na jednoj privatnoj zabavi u Beču. Odlazak u Goražde dogovorila je mnogo ranije i nije ga željela odgoditi tako da će 19. maja biti specijalna gošća jednog događaja na stadionu u Goraždu i to je sve za naredna dva mjeseca – dodaje Minela.

Torta s Hankinim likom 

Prijatelji iz Njemačke nisu zaboravili ni 29. april, dan kada je Hanka napunila 61 godinu. 

– Dan ranije pjevala je u Metmanu, a ne bi joj bio ni prvi ni posljednji put da je baš taj dan slavila sa publikom. Uglavnom, prijatelji svakako nisu zaboravili na njen rođendan pa su joj poklonili tortu s njenim likom i znam da joj je bilo veoma drago i da se super osjećala – otkriva nam njena kćerka Minela.  

MM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.