Search
Saturday 10 June 2023
  • :
  • :

Zbog jakih kiša problemi i na području kladuške općine!

Kišne padavine izazvale su probleme i na području kladuške općine.

Vodostaj rijeke Kladušnice je u znatnom porastu i izašla je iz svog korita, a u porastu je i vodostaj Glinice. Prema riječima Senada Šehića, iz Službe za Civilnu zaštitu Općine Velika Kladuša na području MZ Bosanska Bojna, odnosno u naselju Bukovlje zbog poplave nekoliko kuća je odsječeno i istima se ne može prići.

Također, zbog izlijevanja vode iz korita kod Radića mosta prijeti opasnost prekida putne komunikacije na ovom regionalnom putu. Ostali putni pravci na području naše općine za sada su prohodni, kaže Šehić. Ističe da za sada nisu imali poziva za intervencije, te da prate situaciju i da su u svakom momentu spremni reagirati, misleći pri tome na službe Civilne zaštite, odnosno Službe zaštite i spašavanje „Komunalija“ i službe „ViK-a“, te na Vatrogasnu jedinicu. Trenutno su na terenu.

Footgrafije s područja općine Velika Kladuša, tačnije s područja mjesnih zajednica Glinica, Bosanska Bojana, Vrnograč i Zborište.

 

Prema riječima Senada Šehića, iz Službe za Civilnu zaštitu Općine Velika Kladuša na terenu su, prate situaciju i u svakom su momentu spremni reagirati, prenosi Radio Velika Kladuša.

Izvor..TGGP

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.