Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

U Sanskog Mostu i Bihaću tokom protekle noći došlo je do izlijevanja pojedinih rijeka iz korita i poplava.

Kako saznajemo” Sanski Most , na području Sanskog Mosta tokom protekle noći došlo je do izlijevanja pojedinih rijeka iz korita i poplava. Najkritičnije je bilo u naseljima uz Blihu, Zdenu, Majdanušu i druge manje rijeke.

Može biti slika sljedećeg: vodena masa

Voda je prodrla u pojedine stambene objekte, a štete tek treba da se utvrde. Obzirom da je najavljen nastavak padavina u ovome trenutku u toku su pripreme za odbranu od narednih mogućih poplava.

Može biti slika sljedećeg: vodena masa

 

Besanu noć proveli su i mještani Starog Majdana gdje su se Majdanuša i Željeznica izlike iz korita. Prema trenutnim informacijama ima i poplavljenih stambenih objekata. Zbog zamućenja izvorišta mještani su trenutno bez pitke vode.Može biti slika sljedećeg: vodena masa i stablo

Bihac // Kulen Vakuf vecina naselja poplavjeno tako isto uzduz rijeke Une kao i mnogi putni pravci pod vodom i odroni veliki .
Stanovnici su pozvani na oprez i Civilna zastita. cjelom USK terenu je u pripravnosti da pritekne pomoc gde bude potrebno.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba

Prema najnovijim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save u FBiH (AVP Sava), trenutno je vanredno hidrološko stanje na području slivova rijeka Une i Sane.

Usljed visokih vodostaja, došlo je do izlijevanja rijeka na području naselja Orašac kod Bihaćabihac

Usljed visokih vodostaja, došlo je do izlijevanja rijeka na području naselja Orašac kod Bihaća. Voda je došla do kuća, poplavljene su njive, lokalne ceste.

Ulaz u NP Una, prema Štrbačkom buku, potpuno je poplavljen.

 

 

svama 24 h

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.