Search
Saturday 31 October 2020
  • :
  • :

Za Bužim 5 miliona KM novih investicija

Općinski načelnik Mersudin Nanić i predsjednik OO SDA Bužim Abid Mulalić održali su u proteklom mjesecu radni sastanak sa direktorom Elektrodistribucije Bihać Zijadom Mujagićem.

Tom prilikom, razgovarano je o planovima ulaganja JP Elektroprivrede BiH u elektrodistributivnu mrežu na području općine Bužim na osnovu zahtjeva koje je općinski načelnik uputio u toko ove i prošle godine prema ovom preduzeću.Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.

Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.

Direktor Elektrodistribucije Bihać Zijad Mujagić, istako je da će se u što kraćem roku izvršiti rokonstrukcija niskonaponske mreže na području općine Bužim sa naglaskom na područja za koja su iskazana posebna interesovanja, te da će se izgraditi dodatna transformatrorska stanica SN/NN, kao i da se realiziraju druga investiciona ulaganja u modernizaciju elektrodistributivne mreže, kako bi se svim kupcima obezbijedila kvalitetna isporuka električne energije.

Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.

„Građani općine Bužim evidentno da duži niz godina imaju problem sa kvalitetnim snadbijevanjem električnom energijom u više Mjesnih zajednica na području općine Bužim, te se svojim zahtjevima obraćaju svakodnevno u Općinski organ uprave zbog rješavanja navedenog problema. Iz tog razloga već smo nekoliko puta uputili zahtjeve, urgencije i svakodnevno smo pregovarali sa predstavnicima Elektrodistribucije u vezi ovog problema.Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.Fotografija Mersudin Nanić, Općinski načelnik Općine Bužim.

Trenutno prema aktivnim ugovorima, planirano je da se do kraja 2020. godine realizira niskonaponska mreža u Veladžićima, Polje, Zaradostovo 1, Bućevci 1 i Haralčići-Buljubašići-Veladžići. Također početkom iduće godine očekujemo nastavak rekonstrukcije niskonaponskih mreža i u onim Mjesnim zajednicama za koje smo u više navrata i iskazali interesovanje a to su MZ Lubarda, Zaradostovo, Konjodor, Čava, Radoč Elkasova Rijeka i MZ Jusufovići. Ono što bude do lokalne zajednice, a tiče se neophodnih procedura i saglasnosti riješavat ćemo odmah kako bi ubrzali investicije“, istakao je načelnik Mersudin Nanić.

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.