Search
Monday 30 January 2023
  • :
  • :

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim klubom “Jedinstvo” uspostavljena suradnja kako bi se osigurao adekvatan smještaj za konje i počela realizacija pripremnih aktivnosti za prva takmičenja.

Konjički sport oduvijek je imao zavidnu tradiciju u Cazinu, a konji iz ovog kraja redovno osvajali navrijednije nagrade na takmičenjima širom bivše Jugoslavije i Evrope. Historijski, oduvijek je postojala neraskidiva veza između Krajišnika i konja, nekad iz potrebe, danas iz ljubavi. Najbolje to dokazuje grupa Cazinjana, istinskih zaljubljenika u konje i konjički sport, koji nisu žalili ni vremena ni truda ni novca da ožive tradiciju po kojoj je Cazin svojevremeno bio prepoznatljiv.

“Sve prepreke u formiranju kluba, skupoj nabavci konja, pokretanju priprema za prva takmičenja entuzijasti u Konjičkom klubu polako prevazilaze a podršku imamo i od Konjičkog kluba “Jedinstvo” iz Bihaća”, kaže  Suad Toromanović, predsjednik KK Cazin.

“Cazin nema hipodrom, a tu su i druge potrebe što će biti regulisano na partnerskim osnovama”, ističe Mersad Zirić, sekretar KK Jedinstvo Bihać.

U Konjičkom klubu Cazin planiraju da već ove godine iziđu na prva takmičenja.

Azra Bajrić

CRT,BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.