Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim klubom “Jedinstvo” uspostavljena suradnja kako bi se osigurao adekvatan smještaj za konje i počela realizacija pripremnih aktivnosti za prva takmičenja.

Konjički sport oduvijek je imao zavidnu tradiciju u Cazinu, a konji iz ovog kraja redovno osvajali navrijednije nagrade na takmičenjima širom bivše Jugoslavije i Evrope. Historijski, oduvijek je postojala neraskidiva veza između Krajišnika i konja, nekad iz potrebe, danas iz ljubavi. Najbolje to dokazuje grupa Cazinjana, istinskih zaljubljenika u konje i konjički sport, koji nisu žalili ni vremena ni truda ni novca da ožive tradiciju po kojoj je Cazin svojevremeno bio prepoznatljiv.

“Sve prepreke u formiranju kluba, skupoj nabavci konja, pokretanju priprema za prva takmičenja entuzijasti u Konjičkom klubu polako prevazilaze a podršku imamo i od Konjičkog kluba “Jedinstvo” iz Bihaća”, kaže  Suad Toromanović, predsjednik KK Cazin.

“Cazin nema hipodrom, a tu su i druge potrebe što će biti regulisano na partnerskim osnovama”, ističe Mersad Zirić, sekretar KK Jedinstvo Bihać.

U Konjičkom klubu Cazin planiraju da već ove godine iziđu na prva takmičenja.

Azra Bajrić

CRT,BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.