Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

Velika Kladuša: Vatrogasci bilježe tri intervencije- jedna još uvijek u toku

.

Tri intervencije bilježe velikokladuški vatrogasci, od toga jedna je još uvijek u toku. Radi se o požaru na njivi u Golubovićima, a intervencija je počela jutros u 06.00h. Prema riječima dežurnog Grahovića, u preostale dvije intervencije radilo se o zapaljenju šuma na Glavici (od 20.20h do 21.30h) te o zapaljenju dimnjaka na Johovici (22.20h do 23.55h)

Pacijenti kućnog ljubimca sa sumnjom na zarazu korona virusom javili su se Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražio je 51 pacijent. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić koji su na daljnjem liječenju uputili dva pacijenta.

– Službeni Policijske stanice Velika Kladuša nemaju zabilježenih dešavanja u oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira, kao ni iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

– Na području općine Velika Kladuša elektronapajanje je stabilno, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je, također, uredno.

Nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama USK počinje danas, potvrdio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona Almin Hopovac. Odluka Ministarstva obrazovanja je da se proces nastave odvija u učionicama. U osam škola koje za sada nemaju osiguran ogrijev, nastava će se organizirati po online modelu, potvrdio je za RTV USK ministar Hopovac.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 07. veljače:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle. Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i ​​da se na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg iu nizinama u centralnim i istočnim područjima. Sa prolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

– Biometeorološke prilike su nepovoljne. Usljed prolaska fronta iznad naše zemlje, kod većine populacije moguće je loše raspoloženje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Sa postepenim jačanjem osjeta hladnoće, opća slika će se, do kraja dana, pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze, malaksalosti. Negativni efekti promjene vremena djelomično će oslabiti sa noćnim satima.

RVK
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.