Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Večer folklora povodom 11 godišnjice” Kud Tržačka Raštela”

Pozivamo sve ljubitelje folklora da uveličaju našu manifestaciju VEČER FOLKLORA koju organiziraju  povodom 11. Godišnjice. Manifestacija se održava na školskom igralištu ispred Osnovne škole „Tržačka Raštela“ s početkom u 17h.   BUJRUM,


Kulturno-umjetničko društvo „Tržačka Raštela“ jedruštvo mladih, perspektivnih zaljubljenika u folklor i tradiciju naših naroda. Osnovano je davne 1970. godine u jednom prigradskom naselju grada Cazina s ciljem očuvanja izvornih običaja tog kraja.
Nakon dugo godina neaktivosti u radu tog društva, mlade nade u Tržačkim Raštelim su aktivirale članove i 2006. godine nastavlja s radom, tako da društvo „Tržačka Raštela“ danas slavi 11. godišnjicu.
Društvo danas broji 120 aktivnih članova podjeljenih u tri grupe: mala, srednja i velika grupa gdje svaka grupa pored folklora ima svoje vokalne soliste i hor.

Kud Tržačka Raštela je do sada bila veoma uspješna u mnogim manifestacijama  humutarnih koncerata  kako u BIH tako i van naše države .do sada su bili veoma uspješni i imaju  dosta mladih igrača  koji se rado odazvali u KUD Tržačka Raštela  . Njihov KUD  slavi 11 godina postojanja  do sada imaju 120 članova i imaju tri grupe velikagrupa ,srednja grupa,i mala grupa . najzanimljiva je najmlađa grupa jer su oni na ša mladost i dika naše države i naši čuvari tradicije .. zato im hvala u ime portala  macanovici.net na tom zalaganju da se tradicija čuva ..

11 godina postojanja i  11 godina veoma uspješna i sretna im bila  Godišnica KUD  Tržačka Raštela od portala macanovici.net i u ime redakcije  ……

www.macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.